Cara Mengiklankan Perniagaan Urusan Kecil dengan Minimum

Pangkalan pelanggan untuk perniagaan tugas kecil telah berkembang di luar pejabat dan syarikat undang-undang. Perniagaan kecil atau kecil selalunya memerlukan seseorang untuk menjalankan tugas sesekali. Warga emas, orang kurang upaya dan ibu bapa yang sibuk mungkin memerlukan perkhidmatan perniagaan untuk membantu pengambilan atau penghantaran. Mengiklankan perniagaan anda membantu menarik pelanggan baru dan memastikan pelanggan lama kembali. Perniagaan kecil yang menyediakan perkhidmatan yang murah memerlukan idea pengiklanan yang harganya sangat sedikit.

1

Kekalkan garis perniagaan yang berasingan yang memainkan mesej profesional untuk pemanggil. Mesej anda harus mengandungi pernyataan ringkas mengenai perkhidmatan anda.

2

Reka selebaran, brosur dan kad perniagaan dan cetak sejumlah besar. Sertakan nama, nama perniagaan, maklumat hubungan dan keterangan mengenai perkhidmatan anda. Reka dan cetak dokumen di komputer rumah dan buat salinan di pusat salinan untuk menjimatkan wang. Simpan kad perniagaan dengan anda.

3

Bawa brosur dan brosur terus ke kompleks perumahan kanan, perniagaan, pejabat perubatan dan pejabat peguam, terutamanya pengamal tunggal atau pemilik tunggal. Letakkannya di papan buletin di kedai runcit dan tinggalkan di tempat awam yang lain. Sebarkan bahan di tempat yang mungkin dikunjungi oleh bakal pelanggan perniagaan anda.

4

Beli baju, topi dan jaket dengan nama dan logo syarikat anda dan pakai pakaian ketika anda menjalankan tugas. Sertakan maklumat hubungan jika mungkin dan berfungsi sebagai iklan bergerak untuk perniagaan tugas anda.

5

Sapukan nama dan logo syarikat anda pada peralatan perniagaan anda, seperti papan klip, beg pesanan dan sampul surat. Anda mahu orang melihat nama dan logo anda semaksimum mungkin sehingga mereka mengingatnya ketika tiba masanya untuk memanggil perkhidmatan tugas.

6

Pasang papan tanda atau sepanduk ke kereta, basikal atau kenderaan lain yang digunakan untuk melaksanakan perkhidmatan anda. Pasang tanda magnetik ke kereta keluarga dan rakan untuk menutup lebih banyak maklumat dengan mesej iklan anda.

7

Buat kehadiran Internet dengan laman web anda sendiri dan halaman Facebook. Cari perkhidmatan hosting percuma atau murah untuk laman web mudah yang dapat dijumpai orang ketika mencari perkhidmatan anda.

8

Sempurnakan penggunaan pengoptimuman mesin pencari anda dengan memasukkan nama kawasan di mana anda memberikan perkhidmatan dalam nama perniagaan anda, di laman web dan di laman Facebook anda. Gunakan istilah dan lokasi geografi tempatan yang lain untuk membantu perniagaan anda muncul dalam carian tempatan.

9

Pesan bekalan barang promosi dengan nama dan logo syarikat anda untuk pergi bersama pelanggan dan bakal pelanggan. Magnet kad perniagaan memastikan maklumat hubungan anda berguna untuk pengurus pejabat dan lain-lain yang memerlukan perkhidmatan anda. Pilih barang yang akan digunakan orang itu setiap hari, seperti pen dakwat atau memo.