Cara Menghapus Sejarah Sembang Mesej Segera di Windows Messenger

Windows Live Messenger, sebelumnya disebut Windows Messenger dan MSN Messenger, mempunyai fitur yang dapat menyimpan semua perbualan anda ke folder di komputer anda. Mesej kenalan sebelumnya dapat dipaparkan ketika pertama kali membuka tetingkap sembang, dan anda juga dapat menggunakan penonton sembang bawaan program untuk membaca sembang lama untuk setiap kenalan. Sekiranya fail sejarah sembang menjadi terlalu besar, anda mungkin mahu menghapus sejarah sembang. Anda juga boleh mematikan tetapan yang menjadikan Windows Live Messenger menyimpan sejarah perbualan.

1

Log masuk ke Windows Live Messenger. Sekiranya anda tidak melihat bar menu di bahagian atas tetingkap utama, klik nama anda di sebelah kanan tetingkap, kemudian pilih "Tunjukkan Bar Menu." Klik menu "Fail" dan pilih "Lihat Sejarah Mesej."

2

Klik dua kali nama kenalan yang riwayat sembangnya ingin anda padamkan. Anda hanya dapat melihat dan menghapus sejarah sembang satu kenalan pada satu masa.

3

Klik "Padam Sejarah" di bahagian atas log sembang yang terbuka, kemudian klik "Ya" untuk mengesahkan bahawa anda ingin menghapus sejarah sembang kenalan.