Cara Faks Dengan Officejet J6480

Sekiranya anda perlu menghantar dokumen sekali-sekala melalui faks, pencetak all-in-one seperti HP Officejet J6480 boleh berguna kerana menggabungkan peranti yang mungkin anda sering gunakan - pencetak - dengan mesin faks, yang mungkin anda tidak mahu untuk membeli sebagai unit yang berdiri sendiri. Officejet J6480 dapat menghantar dokumen berbilang halaman dalam warna hitam dan putih atau melalui pengumpan dokumen bersepadu. Anda juga boleh menghantar faks satu halaman dengan meletakkan dokumen secara langsung di tempat tidur pengimbas.

1

Tumpukan dokumen jika anda faks lebih dari satu halaman dan pastikan tepi halaman sama antara satu sama lain. Tekan dokumen - menghadap ke atas dan dengan tepi bawah halaman menghadap ke luar - ke dalam feeder di bahagian atas Officejet J6480 sehingga pencetak memainkan nada. Sekiranya anda memfaks dokumen satu halaman, anda hanya boleh membuka bahagian atas pencetak dan meletakkan halaman menghadap ke bawah pada pengimbas flatbed, menjajarkan sudut halaman dengan ikon di sudut tempat tidur pengimbas.

2

Tolak pemandu plastik di sisi pengumpan sehingga menyentuh dokumen.

3

Hubungi nombor telefon yang ingin anda kirimkan faksnya, menggunakan pad nombor pencetak. Sekiranya anda perlu mendail nombor seperti "9" untuk mengakses talian luar, masukkan nombor itu terlebih dahulu.

4

Tekan butang "Hitam" atau "Warna" di bahagian "Mula Faks" di sebelah kanan panel kawalan Officejet J6480. Pencetak mengimbas dokumen, memanggil nombor yang anda masukkan dan menyelesaikan penghantaran faks.