Cara Nyahpasang Internet Berkelajuan Tinggi Comcast

Comcast adalah salah satu penyedia perkhidmatan Internet berkelajuan tinggi terbesar di Amerika Syarikat. Sekiranya perniagaan anda berubah menjadi penyedia perkhidmatan lain, anda harus terlebih dahulu membatalkan kontrak anda dengan Comcast dan mencopot pemasangan perisian yang berkaitan dengan Comcast dari komputer syarikat anda.

1

Hubungi perkhidmatan pelanggan Comcast (lihat Rujukan untuk pautan) dan beritahu mereka bahawa anda ingin membatalkan kontrak semasa anda.

2

Putuskan sambungan kabel Ethernet yang berjalan di antara penghala dan komputer. Matikan penghala dan cabut dari steker kuasa. Sekiranya penghala adalah yang disediakan oleh Comcast, tidak mungkin anda dapat menggunakannya dengan penyedia perkhidmatan lain.

3

Klik "Mula" dan klik "Panel Kawalan." Klik "Nyahpasang Program." Sebagai alternatif, klik "Program dan Ciri" jika anda menggunakan paparan panel kawalan gaya klasik.

4

Tinjau senarai dan buang perisian yang berkaitan dengan Comcast dengan mengklik kanan pada nama program dan mengklik "Nyahpasang." Anda harus membuang Comcast Connection Manager, Constant Guard Protection Suite dan mana-mana bar alat Comcast. Setelah selesai, mulakan semula komputer anda.