Cara Menghubungkan Lelong eBay Anda dengan Lelongan Lain

EBay menyediakan beberapa cara untuk menghubungkan lelong anda ke lelong serupa dan mempromosikan item anda dengan senarai anda yang lain. Tetapan Alat Pemasaran di bahagian Penjualan Penjualan di eBay saya menyimpan pilihan promosi silang anda, yang hanya memberitahu eBay bahawa anda ingin menghubungkan lelongan anda ke lelongan lain. Menyisipkan galeri tatal dalam senarai anda secara langsung menghubungkannya ke semua senarai aktif anda yang lain. Gabungan kedua strategi ini dapat memaksimumkan jumlah pembeli yang melihat pautan ke lelong anda.

Alat Pemasaran

1

Klik “My eBay” di laman web eBay. Gerakkan kursor ke tab "Akaun" dan klik "Alat Pemasaran."

2

Klik "Tetapan" di bahagian Promosi Lintas, kemudian pilih "Promosikan Lintas Item Saya." Klik "Terapkan" untuk menyimpan perubahan.

3

Klik "Promosikan Penyenaraian Serupa", dan pilih "Promosikan Item Saya." Pilih "Tambah Promosi" untuk mula mempromosikan senarai aktif anda di lelong serupa di eBay.

Galeri Menatal

1

Lawati laman galeri tatal percuma, seperti scrolleo.com, use.com atau isdntek.com (lihat Sumber). Masukkan ID eBay anda di bidang Nama Pengguna, dan klik "Buat Galeri." Sekiranya anda menggunakan isdntek.com, klik "Dapatkan Penyenaraian eBay" untuk mendedahkan bidang Nama Pengguna.

2

Klik pemilih "Latar Belakang Warna", dan gerakkan kursor ke warna yang ingin anda gunakan sebagai latar belakang galeri anda. Pilih warna untuk sempadan teks dan galeri dengan cara yang sama. Klik "Kemas kini" setelah selesai memilih warna.

3

Klik di dalam tetingkap HTML, dan tekan "Ctrl-A" untuk memilih semua kod dan "Ctrl-C" untuk menyalin kod ke papan keratan. Sekiranya anda menggunakan galeri use.com, klik "Hasilkan Kod HTML" untuk melihat kodnya.

4

Lawati eBay.com, dan klik "Jual Item." Sebagai alternatif, klik penyenaraian aktif, dan pilih "Semak Penyenaraian." Tatal untuk Menjelaskan Item yang Anda Jual, dan klik tab "HTML".

5

Klik baris atas paparan HTML dari keterangan item anda, dan tekan "Ctrl-V" untuk menampal galeri tatal di bahagian atas senarai anda. Klik "Teruskan" diikuti dengan "Senaraikan Item Saya" apabila anda sudah bersedia untuk membuat lelongan anda aktif.