Idea Papan Buletin Insentif

Papan buletin pejabat biasanya berkongsi maklumat, mempublikasikan dasar dan mengumumkan acara atau mesyuarat yang akan datang. Tingkatkan keterlihatan dan kegunaannya dengan menggunakannya untuk memotivasi pekerja dengan mempromosikan pertandingan penjualan, mengakui pencapaian pekerja dan mengumumkan penghargaan insentif untuk mendorong peningkatan prestasi. Menjadikan pekerja sebagai tumpuan pujian masyarakat yang positif dengan secara terbuka mengesan kemajuan mereka dalam hal-hal seperti pertandingan penjualan di seluruh pejabat, pertandingan penurunan berat badan atau usaha penggalangan dana dapat menjadi insentif kuat untuk membuat mereka tetap fokus pada tujuan mereka.

Peraduan

Beberapa persekitaran pejabat memberikan persaingan yang sihat antara pekerja untuk peningkatan penjualan atau pengeluaran, membawa perniagaan yang paling baru atau menghasilkan peningkatan proses yang menguntungkan. Pilih dan umumkan anugerah insentif untuk pemenang. Menggunakan tempat letak kereta bos selama seminggu, menerima makan siang dari restoran kegemaran atau mendapat cuti tambahan adalah idea insentif untuk mendorong pekerja mencapai atau melampaui tujuan mereka. Buat poster untuk papan buletin yang memaparkan tujuan atau statistik penjualan setiap pekerja. Hantarkan gambar atau keterangan penghargaan dengan carta kemajuan untuk membantu pekerja terus bermotivasi.

Anugerah Persembahan

Pujian dan pengakuan orang ramai adalah insentif yang baik bagi pekerja untuk bekerja keras dan berprestasi pada tahap tertinggi. Anugerah prestasi bulanan atau suku tahunan dapat memotivasi pekerja selagi proses persaingan dianggap adil dan penghargaan tidak diberikan kepada orang yang sama setiap masa. Pertimbangkan untuk membuat anugerah untuk beberapa kategori pekerja yang berbeza, atau untuk memenuhi pelbagai jenis kriteria, agar lebih banyak pekerja berpeluang untuk menang dan menikmati perhatian positif. Hantarkan tajuk penghargaan di papan buletin, dan kemas kini mengikut keperluan dengan gambar dan nama pemenang.

Galakan Kesihatan

Oleh kerana syarikat mencari cara untuk mengurangkan kos insurans dan meminimumkan waktu henti yang disebabkan oleh penyakit pekerja, beberapa syarikat telah mengadakan program kesejahteraan untuk mendorong pekerja mendapatkan atau kekal lebih sihat. Pertandingan penurunan berat badan sukarela, kumpulan berjalan kaki pejabat atau penggalangan dana untuk aktiviti amal adalah pertandingan persahabatan yang boleh anda umumkan di papan buletin supaya pekerja dapat mengesan kemajuan mereka. Kirimkan anugerah yang mungkin sebagai insentif bagi pekerja untuk menerapkan tabiat yang lebih sihat. Ini termasuk tiket ke acara sukan, tiket masuk percuma ke kelab atletik tempatan atau kad hadiah untuk muzik atau muat turun buku.

Anugerah Khidmat Masyarakat

Galakkan pekerja untuk terlibat dalam komuniti dengan menawarkan insentif untuk khidmat masyarakat atau kesukarelaan. Hantarkan maklumat di papan buletin pejabat mengenai pemacu pantri makanan, hujung minggu kerja rumah atau pemulihan atau peluang bimbingan di sekolah tempatan. Pertimbangkan untuk menawarkan insentif seperti penggunaan tempat duduk syarikat untuk konsert yang sudah habis terjual, cuti petang dengan gaji atau kemampuan untuk mendapatkan dana yang sesuai dengan syarikat untuk badan amal kegemaran. Ketepikan bahagian papan buletin untuk menghebahkan prestasi pekerja di luar persekitaran kerja. Hantar artikel atau gambar dari surat khabar tempatan apabila salah seorang pekerja syarikat anda dikenali sebagai sukarelawan di dapur sup tempatan, misalnya, atau membantu membina rumah baru untuk keluarga yang memerlukan.