Idea Pengiklanan untuk Perunding

Perunding menghadapi cabaran unik ketika beriklan kerana mereka tidak menawarkan produk ketara yang dapat dilihat oleh pengguna. Sekiranya anda ingin menjual perkhidmatan anda, yang sering merupakan idea atau konsep, anda perlu menunjukkan kepada pengguna bahawa mereka memerlukan apa yang anda tawarkan dan menunjukkan kepada mereka faedah anda. Sebelum anda mula mengembangkan kempen untuk mengiklankan perkhidmatan anda, nilaikan apa sebenarnya yang anda tawarkan kepada bakal pelanggan. Setelah anda mengetahui apa yang anda jual, gunakan teknik iklan yang menyokong jenama anda.

Iklan Cetakan yang disasarkan

Sekiranya anda menawarkan perkhidmatan profesional kepada perniagaan lain, cari penerbitan perdagangan dalam profesi atau industri tersebut untuk mendapatkan calon pelanggan. Gunakan kajian kes dalam iklan anda untuk menunjukkan bagaimana anda menyelesaikan masalah bagi rakan sebayanya. Gunakan testimoni dari pelanggan gembira, memberikan maklumat khusus dan bukannya pujian umum. Sebagai contoh, "Kami meningkatkan penjualan sebanyak 45 peratus," lebih kuat daripada, "Kami sangat gembira dengan hasil kami." Sekiranya anda menawarkan perkhidmatan pengguna, cari penerbitan yang sesuai dengan demografi anda, seperti bahagian rumah surat khabar tempatan atau panduan perkahwinan kawasan.

Seminar Percuma

Kaedah terbaik untuk mengiklankan perniagaan anda adalah dengan seminar percuma yang membolehkan calon pelanggan mendapat contoh dari apa yang anda tawarkan. Sertailah dewan perdagangan tempatan anda dan gunakan kemudahan rapatnya untuk memberikan seminar percuma selama satu jam yang memberikan gambaran umum mengenai apa yang anda lakukan, serta beberapa alat khusus yang dapat dibawa pulang dan digunakan oleh para peserta. Keahlian dewan juga akan merangkumi senarai di laman web organisasi dan di direktori bercetak yang digunakannya.

Pameran Perdagangan

Pameran di pameran perdagangan ke mana calon pelanggan anda pergi. Mereka ada di sana kerana - untuk mengetahui lebih banyak dan mengumpulkan maklumat. Mengambil bahagian dalam pameran perdagangan memberi anda peluang untuk menghadirkan diri secara langsung dan menjawab soalan. Pegang undian untuk hadiah, seperti iPod, golf berempat atau pertunangan pelanggan percuma, untuk mengumpulkan kad perniagaan untuk usaha pemasaran anda. Sertakan kupon dalam beg alu-aluan peserta yang mengumumkan bahawa ada hadiah percuma atau peluang untuk memenangi hadiah di gerai anda. Tindak lanjut apabila anda pulang untuk mendapatkan hasil yang maksimum.

Laman web

Buat laman web yang kaya maklumat dengan banyak pautan ke alat yang boleh digunakan oleh bakal pelanggan. Jangan terlalu banyak memberi; hantar pelawat ke laman web yang melengkapkan apa yang anda lakukan tetapi tidak bersaing. Gunakan pautan timbul, dan bukannya menghantar pengunjung dari laman web anda. Sertakan kajian kes penglibatan yang berjaya yang anda berjaya. Sekiranya anda tidak dapat menggunakan nama perniagaan sebenar, rujuk jenis perniagaan yang anda bantu. Sertakan bukti kelayakan anda dan gambaran keseluruhan mengenai cara kerja penglibatan anda. Jangan sertakan jadual bayaran anda, kerana setiap pertunangan mungkin berbeza dan anda tidak mahu menakutkan bakal pelanggan. Sekiranya anda tidak mahir teknologi atau tidak mampu membeli laman web yang direka secara profesional, pertimbangkan halaman perniagaan Facebook percuma.