Program Mengira Cukai Anggaran Perniagaan Kecil

Sepanjang menjalankan perniagaan kecil anda, anda perlu membayar anggaran suku tahunan. Anda boleh membuat pembayaran cukai dengan mudah menggunakan salah satu daripada beberapa pakej perisian berbeza yang direka untuk tujuan ini. Beberapa pakej perisian hanya mengetahui keperluan cukai anda, sementara yang lain juga menyediakan ciri perakaunan tambahan.

TurboTax

Perisian TurboTax oleh Intuit mempunyai dua versi berbeza untuk pemilik perniagaan kecil --- perisian khusus perniagaan, dan kumpulan rumah dan perniagaan. Anda boleh menggunakan perisian penyediaan cukai ini untuk mengira anggaran pembayaran cukai anda, dan juga untuk menyediakan borang cukai lain. E-filing disertakan dengan pakej perisian ini. Harga pada pakej bergantung pada versi yang anda beli.

CukaiTAK

Perisian TaxACT adalah perisian penyediaan cukai dengan versi yang dibuat khusus untuk pengguna perniagaan kecil. Anda boleh membeli perisian TaxACT untuk beberapa situasi perniagaan kecil yang berbeza, seperti untuk memfailkan cukai persekutuan atau negeri. Setiap jenis perisian mempunyai titik harga tersendiri, jadi anda ingin memastikan anda membeli produk yang tepat untuk struktur perniagaan kecil anda. Perisian TaxACT juga membolehkan anda memfailkan cukai perniagaan anda secara percuma apabila anda mendapat masa cukai.

Rumah & Perniagaan Quicken 2011

Quicken Home & Business 2011 dihasilkan oleh Intuit untuk perakaunan perniagaan rumah dan kecil. Anda boleh menguruskan kewangan perniagaan kecil dan peribadi anda melalui perisian yang sama, dan memeriksanya secara bersebelahan jika diperlukan. Perisian ini juga membuat penyata untung rugi dengan maklumat yang anda berikan. Maklumat perakaunan perniagaan kecil anda diimport ke bahagian cukai perisian. Potongan dikira secara automatik dan diterapkan ke akaun anda. Anda boleh menganggarkan pembayaran anda melalui perisian ini atau mengeksportnya ke TurboTax.

Perisian Dalam Talian

Beberapa laman web yang berbeza menyediakan anggaran kalkulator cukai untuk pengguna perniagaan kecil. Skrip dan perisian dalam talian dihoskan di laman web ini, jadi anda tidak perlu memuat turun apa pun untuk menggunakan skrip ini. Sebagai gantinya, anda memasukkan data anda di medan kalkulator untuk menerima anggaran anggaran output. Program-program ini biasanya tidak seluas yang anda gunakan dalam pakej yang lebih mantap, tetapi program ini dapat memberikan anggaran cukai cepat jika anda memerlukan beberapa data dengan cepat.