Alternatif untuk Quicken

Intuit's Quicken telah menjadi program kewangan yang popular, terutama bagi profesional bukan cukai yang ingin mengakses alat profesional cukai yang kadang-kadang rumit. Versi perisian yang dikemas kini secara berkala dikeluarkan, menjadikan lebih mudah dan senang bagi setiap orang setiap hari untuk menghitung nombor, menyegerakkan pelbagai akaun kewangan dan sihir matematik kerja yang secara tradisional telah disediakan untuk para profesional. Tetapi bukan untuk semua orang, kerana sebilangan pengguna mungkin bukan peminat Intuit, ada yang mungkin tidak menyukai harganya atau ada yang hanya mahu produk lain dipilih.

Sage

Program Sage's Peachtree menawarkan pelbagai ciri untuk individu dan perniagaan kecil, termasuk modul yang berfokus pada pelanggan dan penjualan, vendor, inventori, gaji dan perbankan. Ia juga merangkumi kemas kini berkala. Menurut Ulasan Sepuluh dan Amazon.com, harga hampir sama pada bulan Jun 2012: sekitar $ 135 untuk QuickBooks Pro 2012 dan $ 96 untuk Perakaunan Lengkap Peachtree 2012.

Wang Microsoft

Sehingga tahun 2009, Microsoft mempunyai produk kewangan yang bersaing bernama Microsoft Money. Beberapa mesin lama masih boleh menjalankannya, walaupun belum disokong sejak tahun 2011. Jika anda dapat mengesan salinannya, anda akan menemui fungsi spreadsheet dan pangkalan data asas dan kemampuan untuk memeriksa beberapa akaun. Microsoft masih menawarkan program tambahan untuk Office yang disebut Small Business Accounting. Pengguna boleh membuat invois dan senarai dan juga mendapat sokongan tanpa had selama setahun.

Secara terang-terangan

Program ini menawarkan penyelesaian perniagaan sepenuhnya maya, yang mungkin berguna bagi seseorang yang tidak mempunyai sumber atau minat dalam banyak laporan salinan cetak dan hamparan cetak. Rekod kewangan anda disusun dalam talian dan pelbagai akaun kewangan anda dapat diselaraskan untuk memberi anda data terbaru yang mungkin.

MYOB

Syarikat Australia MYOB telah mencipta perisian untuk menangani perakaunan, pembayaran gaji, laman web, cukai dan keperluan kewangan perniagaan lain. Bersama dengan pelbagai produk untuk keperluan atau kemahiran yang berbeza, termasuk FirstEdge dan AccountEdge, pembeli juga dapat memanfaatkan kepakaran rangkaian profesional perakaunan di Australia dan New Zealand seperti bantuan dalam talian dan perkhidmatan latihan.

GnuCash

Alat pengurusan wang percuma tanpa lesen ini tersedia untuk GNU / Linux, Mac OS X, Windows, BSD dan Solaris. Pengguna dapat menyegerakkan pelbagai akaun peribadi termasuk dana bersama, menyelaraskan perakaunan perniagaan kecil dan menghasilkan pelbagai carta dan grafik.

Penjaga Buku Avanquest

Program Bookkeeper menawarkan bantuan kepada pengguna dengan penjualan dan perbelanjaan serta kemampuan untuk membuat cek dan memproses kad kredit.