Apa yang Perlu Saya Lakukan jika LG Saya Tidak Beri Isyarat Lagi?

Apabila LG Dare anda kehilangan isyaratnya, anda kehilangan keupayaan untuk membuat panggilan, menerima panggilan dan menggunakan sebarang ciri rangkaian seperti Internet. Anda mungkin kehilangan isyarat kerana pelbagai sebab, yang kebanyakannya dapat anda selesaikan. Contohnya, jika telefon anda hilang isyarat kerana anda berpindah ke "kawasan mati", anda boleh berpindah ke lokasi lain. Sebagai alternatif, jika anda tidak dapat menyelesaikan masalah, anda boleh melakukan tetapan semula kilang.

Periksa Ketersediaan Rangkaian

Kerana telefon bimbit anda kehilangan isyarat secara tiba-tiba, anda harus memeriksa untuk memastikan bahawa pembawa telefon bimbit anda tidak mengalami gangguan sistem di kawasan anda. Secara berkala, rangkaian tempatan anda mungkin tidak berfungsi kerana terlalu banyak sistem atau masalah teknikal yang lain. Layari ke laman web penyedia mudah alih anda untuk memeriksa pemberitahuan gangguan. Di samping itu, hubungi penyedia mudah alih anda dari talian darat, jika ada, atau di telefon bimbit lain untuk mengesahkan status rangkaian.

Sahkan Akaun Aktif

Apabila anda menghubungi pembekal mudah alih anda, buatlah menghubungi ejen perkhidmatan pelanggan dan sahkan bahawa akaun anda berada dalam keadaan baik. Sekiranya anda gagal membayar bil, syarikat penerbangan anda mungkin telah menghentikan perkhidmatan anda. Sekiranya ini berlaku, bersiaplah untuk membayar bil anda menggunakan kad debit, kad kredit atau kaedah pembayaran apa pun yang anda gunakan dengan pembawa anda.

Lakukan "Soft Reset"

"Soft reset" berlaku semasa anda menetapkan semula telefon tanpa kehilangan data pada peranti. Untuk melakukan "soft reset", anda hanya mengeluarkan bateri dari peranti dan membiarkan peranti duduk selama beberapa saat. Selepas jangka masa yang pendek, ganti bateri dan kuasa pada LG Dare sekali lagi. Sekiranya kehilangan isyarat adalah akibat daripada masalah kecil, prosedur "soft reset" akan membantu anda mendapatkan semula isyarat anda.

Lakukan "Hard Reset"

"Hard reset" adalah tetapan semula LG Dare yang lebih drastik. Walau bagaimanapun, anda harus menggunakan pilihan ini jika "soft reset" tidak berfungsi untuk memulihkan isyarat anda dan anda telah mengesahkan bahawa anda mempunyai perkhidmatan aktif. "Hard reset" menetapkan semula telefon kembali ke keadaan kilang dan memadamkan semua yang ada pada peranti. Untuk melakukan "tetapan semula keras", ketuk Menu, "" Tetapan & Alat, "" Tetapan Telefon, "" Keselamatan, "dan empat nombor terakhir dari nombor telefon anda. Kemudian, ketuk "Reset Default" dan telefon akan diset semula secara automatik.