Bagaimana Saya Boleh Dapatkan ID Pekerja dengan harga 1099?

Sebagai pemilik perniagaan kecil, kadangkala anda mungkin membeli perkhidmatan seseorang yang sebenarnya tidak bekerja untuk anda berdasarkan pekerja. Anda akan membayar pekerja-pekerja ini sebagai kontraktor bebas pada asas 1099, dan bukan pada asas W-2. Anda secara amnya tidak perlu menahan cukai dari apa yang anda bayar, tetapi anda masih harus memberitahu Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri bahawa anda telah membayarnya, berapa banyak, dan memberikan maklumat pengenalan mengenai siapa setiap pekerja tersebut.

1

Pergi ke dalam talian ke laman web IRS. Klik "Borang W-9" di bawah "Borang dan Penerbitan Teratas" di sebelah kiri atas halaman. Cetak borang.

2

Kirimkan salinan W-9 kepada pekerja yang anda bayar pada 1099 dan minta dia melengkapkannya dan mengembalikannya kepada anda. Borang tersebut menghendaki dia mengisi nama dan alamatnya. Ia juga meminta nombor Jaminan Sosial, nombor pengenalan pembayar cukai atau nombor pengenalan majikannya, bergantung pada sama ada dia pemilik tunggal, orang asing, individu atau diperbadankan. Borang W-9 juga meminta pekerja untuk mengesahkan bahawa dia tidak dikenakan sebarang penahanan sandaran dengan IRS dari apa yang anda bayar kepadanya.

3

Failkan borang W-9 dengan IRS apabila pekerja mengembalikannya kepada anda. Hantarkannya ke pejabat IRS yang sama di mana anda biasanya meneruskan cukai gaji anda untuk pekerja lain dan tempat anda mengemukakan penyata cukai perniagaan anda sendiri. Sekiranya anda mempunyai PIN pemfailan elektronik dengan IRS, anda juga boleh menghantar W-9 secara elektronik.

4

Mulakan penahanan sandaran sebanyak 28 peratus dari apa sahaja yang anda bayar kepada pekerja jika dia tidak mengembalikan borang W-9 yang lengkap kepada anda, dengan mengesahkan bahawa pendapatannya 1099 tidak dikenakan cukai segera. Kirimkan cukai yang anda pegang ke IRS di pejabat yang sama di mana anda akan memasukkan borang sekiranya dia melengkapkannya dan memberikannya kembali kepada anda. Terus lakukan ini dari setiap pembayaran yang anda buat kepadanya sehingga dia mengisi dan mengirimkan W-9 kepada anda.