Cara Menetapkan Komisen dan Gaji Pangkalan di Pasar Penjagaan Rumah

Seiring bertambahnya usia orang Amerika, pasaran untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan di rumah melihat peningkatan permintaan untuk produk dan rawatan yang lebih baik yang disediakan oleh profesional perubatan terlatih. Pasarannya sangat kompetitif, dengan banyak peruncit menjual terutamanya kepada agensi penjagaan kesihatan yang menyediakan perkhidmatan tersebut. Penjualan perkhidmatan penjagaan rumah, terapi pernafasan dan infusi dan peralatan perubatan di rumah seperti alat bantu bergerak, tempat tidur khas dan sistem sokongan, memerlukan pengetahuan mengenai produk. Pengalaman penjualan dan pemasaran adalah penting, begitu juga rangkaian hubungan yang luas di industri ini. Juga penting untuk memberi ganti rugi kepada jurujual dengan betul melalui komisen dan gaji pokok.

Jumlah Imbuhan

Untuk mengira imbuhan asas untuk kedudukan penjualan di pasaran penjagaan rumah, teliti kedudukan yang serupa dengan syarikat penjagaan rumah lain di bandar atau negeri anda. Bandingkan ini dengan jumlah nilai penjualan yang anda harapkan untuk menduduki posisi, berdasarkan penjualan sebelumnya atau penjualan yang diunjurkan ke pasar sasaran anda. Nilai penjualan yang dibawa oleh jurujual harus meliputi semua kos yang berkaitan dengan gaji pokok, komisen, cukai gaji, pengangguran dan premium faedah, serta menyumbang kepada overhed, perbelanjaan dan keuntungan anda.

Gaji asas

Untuk menentukan jenis pakej pampasan yang ditawarkan, bahagikan jumlah peruntukan menjadi gaji pokok dan komisen. Kenal pasti jenis orang yang anda harapkan untuk merekrut, dan kemahiran yang diperlukan untuknya berjaya menjual ke pasaran penjagaan rumah. Sebagai contoh, jika senarai pelanggan anda betul dan jurujual hanya perlu mengumpulkan pesanan dan menjaga hubungan pelanggan, kemampuan menjual mempunyai keutamaan yang lebih rendah. Dalam kes ini, gaji pokok yang lebih tinggi dan komisen yang lebih rendah dibenarkan, kerana jurujual kurang memiliki peluang untuk "menulis cek sendiri".

Struktur Suruhanjaya

Sekiranya jurujual diharuskan melakukan pencarian, mencari pelanggan penjagaan rumah baru dan membangun pangkalan pelanggan, kemampuan menjual akan menjadi lebih penting. Syarikat biasanya mengimbangi aktiviti penjualan yang agresif dengan potensi pendapatan yang lebih tinggi dalam bentuk insentif atau komisen. Hitung peratusan penjualan keras yang perlu dilakukan oleh penyandang untuk mencapai sasaran yang diunjurkan dan mengimbangkan struktur pampasan dengan sewajarnya. Sebagai contoh, jurujual yang berpendapatan tinggi mungkin mempunyai struktur yang terdiri daripada 30 persen gaji pokok dan 70 peratus komisen, sementara pengambil pesanan akan memilih gaji pokok tetap 90 peratus dengan komisen 10 persen untuk penjualan.

Bayaran Komisen

Seimbangkan penerimaan pembayaran dari pelanggan penjagaan rumah anda dengan kitaran penjualan dan pendapatan perniagaan dan keperluan jurujual anda. Gaji pokok biasanya dibayar setiap minggu atau bulanan, tetapi pembayaran komisen berkaitan langsung dengan penjualan yang dicapai. Sebagai contoh, jika pelanggan anda biasanya membayar akaun mereka semasa penghantaran barang, anda boleh membayar komisen jurujual yang disertakan dengan pembayaran gaji berikut. Sekiranya pelanggan penjagaan di rumah membayar pada akhir bulan, bagaimanapun, adalah wajar menunggu sehingga wang diterima sebelum membayar komisen, sekiranya berlaku pembatalan pesanan.