Bagaimana Membandingkan Kad Kredit Prabayar UK

Kad kredit prabayar menghendaki anda memasukkan wang ke dalam akaun untuk menggunakannya. Kad prabayar adalah kad debit nilai tersimpan; anda tidak boleh berhutang dengan kad kredit prabayar. Salah satu kelebihan memiliki kad kredit prabayar adalah anda tidak perlu risau tentang bil bulanan dan yuran faedah. Anda boleh menggunakan kad dalam kebanyakan transaksi yang menerima kad kredit. Pelbagai syarikat menawarkan kad kredit prabayar di United Kingdom. Banyak syarikat memenuhi pelbagai pasaran seperti perniagaan, perjalanan dan pasaran bawah 18 tahun.

1

Kumpulkan maklumat mengenai kad kredit prabayar yang ada. Internet adalah sumber yang sangat baik untuk meneliti syarikat yang menawarkan kad-kad ini (lihat Sumber).

2

Buat matriks perbandingan kad. Rujuk matriks ini untuk membandingkan jenis kad yang ada dengan mudah, dan yuran dan faedah yang berkaitan dengan setiap kad.

3

Perhatikan kos untuk menyiapkan akaun. Beberapa kad, seperti Money Express Mastercard dan Voucher 3V, tidak mengenakan sebarang bayaran terbitan kad.

4

Semak bayaran bulanan yang berkaitan dengan setiap kad. Kad seperti Tuxedo Mastercard dan The BREAD tidak mempunyai sebarang bayaran bulanan. Di samping itu, periksa bayaran dan caj lain. Bayaran ini merangkumi yuran ATM, yuran untuk beberapa kad dan yuran transaksi tempat penjualan.

5

Kenalpasti pilihan muat semula yang tersedia untuk setiap kad. Catat juga kadar kad masing-masing.

6

Perhatikan baki maksimum yang dibenarkan untuk akaun. Perhatikan ciri kad lain, seperti penerimaan pendirian, akses ke rangkaian diskaun dan penukaran mata wang asing.

7

Kenal pasti pengguna dan tujuan penggunaan yang berpotensi. Kad kredit prabayar khusus pasaran menawarkan faedah yang berfokus pada pasaran sasaran mereka. Tawaran boleh berbeza-beza, dan mungkin termasuk potongan harga di tempat atau jaringan yang sering digunakan pasaran tertentu. Ibu bapa boleh mempunyai kad yang dikeluarkan untuk anak-anak di bawah usia 18 tahun, untuk menolong anak belajar menguruskan wang atau membolehkan pemindahan dana dengan mudah seperti yang diperlukan. Kad seperti Splash Plastic dan Virgin Prepaid memenuhi pasaran ini. Kad perjalanan sangat sesuai untuk pelancong luar negara, kerana kad tersebut mungkin menawarkan kadar pertukaran yang lebih kompetitif berbanding dengan kemudahan pertukaran asing yang lain. Caxton FX, Cashcard ICE Traveler dan FairFX adalah contoh kad perjalanan prabayar.