Cara Membuka LLC Baru

Syarikat LLC atau syarikat berhad adalah struktur perniagaan yang menggabungkan perlindungan tanggungjawab syarikat dengan kelebihan cukai perkongsian. Ini memisahkan aset peribadi ahli dari hutang perniagaan sambil membenarkan pendapatan dikenakan cukai hanya sekali, pada penyata cukai peribadi ahli. LLC biasanya mengandungi pengecam seperti berakhiran "LLC" dan nama biasanya mestilah unik.

1

Pilih sekurang-kurangnya dua hingga tiga nama untuk LLC anda. Lawati pendaftar nama fiksyen negeri dalam talian atau laman web kerani daerah dan lakukan carian nama pilihan anda. Semak hasil carian untuk memastikan nama LLC anda unik dan daftarkannya dengan kerani daerah atau pendaftar nama fiksyen negeri.

2

Sewa peguam atau dapatkan templat dari kedai bekalan pejabat untuk menulis artikel organisasi atau formasi LLC. Namakan anggota utama LLC, tujuan syarikat, perkhidmatan dan produk yang akan ditawarkannya dan ejen berdaftar, orang yang menerima dokumen rasmi dan sah untuk syarikat itu.

3

Minta peguam anda menulis perjanjian operasi yang memperincikan peranan dan tanggungjawab anggota, bahagian atau peratusan setiap anggota LLC, arahan untuk menambah atau membuang ahli dan cara membubarkan syarikat.

4

Kirimkan kedua-dua artikel pembentukan dan perjanjian operasi LLC kepada setiausaha negara atau bahagian pejabat syarikat. berserta yuran pemfailan dan salinan pendaftaran nama rekaan anda. Memohon Nombor Pengenalan Majikan persekutuan setelah anda menerima pengesahan pengajuan.