Cara Membuat Aliran Kerja di Perpustakaan Tugas Projek di SharePoint

Senarai Tugas Projek di SharePoint berguna untuk memaparkan aktiviti projek secara grafik melalui carta Gantt. Anda boleh mengautomasikan proses yang berkaitan dengan tugas projek menggunakan aliran kerja tanpa memerlukan pengembangan kod. Alur kerja yang didayakan penyemak imbas dan penyesuaian melalui antara muka pereka aliran kerja adalah dua kaedah tanpa kod untuk membuat aliran kerja di SharePoint. Merancang aliran kerja untuk tugas-tugas projek di SharePoint semudah menentukan parameter seperti pilihan nama dan permulaan dan kemudian memetakan keadaan dan tindakan untuk memproses peraturan.

1

Pergi ke laman SharePoint yang mengandungi senarai Tugas Projek. Klik pada "Fail" dan pilih "Edit dengan SharePoint Designer" dari menu penyemak imbas.

2

Klik pada butang "Dokumen Baru" dari menu bar alat di SharePoint Designer dan pilih "Alur Kerja ..."

3

Masukkan nama deskriptif untuk alur kerja di medan "Beri nama untuk alur kerja ini:". Pilih senarai Tugas Projek dalam "Senarai SharePoint apa yang harus dilampirkan aliran kerja ini?" bidang. Pilih pilihan permulaan aliran kerja untuk item dalam senarai Tugas Projek dan klik butang "Seterusnya".

4

Masukkan nama deskriptif untuk langkah aliran kerja di medan "Nama Langkah". Tentukan syarat dan tindakan yang sesuai dengan peraturan perniagaan yang ingin anda automatikkan.