Apa Yang Saya Perlu Mulakan Dengan Menghias dan Menjual Kek Fondant?

Anda mempunyai pengalaman memasak untuk keluarga anda atau untuk tukang roti kejiranan. Anda telah mengikuti kelas menghias kek. Anda adalah peminat rancangan Discovery Channel, Cake Boss, yang menceritakan petualangan menghias kek dari Hoboken, tukang roti yang berpangkalan di New Jersey, Buddy Valastro dan anak buahnya. Anda kini sudah bersedia untuk memulakan perniagaan menghias kek anda sendiri. Namun, seperti perniagaan lain, kejayaan memerlukan perancangan yang teliti.

Asas Fondant

Pembekal roti Wilton Industries mencadangkan agar anda suka menghias dengan fondant sekiranya anda gemar bermain dengan tanah liat semasa kecil. Rolled fondant adalah lapisan gula yang fleksibel yang boleh anda gulung ke dalam bola dan tekan ke dalam bentuk apa pun, termasuk haiwan, badut dan karangan bunga. Fondants terdapat dalam pelbagai warna makanan. Anda boleh menggunakannya untuk membuat reka bentuk yang mempesonakan dan menutup hampir semua saiz kek.

Kewangan

Siapkan unjuran aliran tunai untuk beberapa bulan pertama, kerana mungkin memerlukan sedikit masa untuk menjana penjualan yang mencukupi untuk menampung kos operasi anda. Aliran keluar tunai anda merangkumi sewa, utiliti, peralatan, bahan dan pengangkutan. Di samping itu, buat ganti rugi kerana kek lapis yang kompleks kadang-kadang berantakan. Sumber dana untuk menampung kekurangan aliran tunai merangkumi simpanan peribadi, pelaburan dari keluarga dan rakan, pinjaman bank dan aliran tunai dari perniagaan anda yang ada, seperti kedai roti biasa atau restoran. Mulakan kecil, sehingga risiko kewangan lebih rendah.

Kemudahan

Anda boleh memulakan perniagaan menghias kek di rumah. Walau bagaimanapun, Lubbock, pembuat roti yang berpangkalan di Texas Earlene Moore mencadangkan bahawa anda mungkin memerlukan dapur dan pintu masuk yang terpisah, untuk mematuhi peraturan kesihatan tempatan, yang akan meningkatkan kos permulaan anda. Kelebihan perniagaan di rumah adalah anda menjimatkan sewa dan tidak perlu menghabiskan masa dalam perjalanan. Kelemahannya ialah anda dapat membuat begitu banyak kek sahaja di rumah, yang membatasi potensi pertumbuhan anda. Sekiranya anda sudah memiliki kedai roti, anda mungkin perlu menyisihkan ruang tambahan untuk menghias kek. Anda juga memerlukan bilik sejuk atau peti sejuk untuk menyimpan kek, supaya hiasan dan hiasan lain tidak mencair dan merosakkan kek.

Pemasaran

Proses pemasaran menjadi lebih mudah jika anda sudah memiliki kedai roti atau restoran. Anda boleh menghantar e-mel atau bercakap dengan pelanggan tetap anda, mengumumkan rancangan anda untuk menawarkan kek yang dihiasi. Sekiranya ini adalah perniagaan permulaan, pelanggan pertama anda akan menjadi keluarga, rakan dan jiran, kerana mereka mengenali anda dan mungkin telah mencuba beberapa hidangan pencuci mulut anda. Laman web dengan gambar-gambar kek yang dihiasi dan mekanisme pesanan dalam talian menjadikan pesanan lebih mudah, yang dapat meningkatkan pendapatan. Beri nama perniagaan anda yang mudah diingat, seperti "Joe's Bakery" atau "Delectable Cakes." Harga produk anda secara kompetitif. Kek yang dihiasi adalah karya seni - ia bukan produk komoditi, dikenakan potongan harga. Setelah membina reputasi, anda boleh mempertimbangkan untuk menaikkan harga atau memberi tumpuan kepada reka bentuk mewah.Moore menunjukkan bahawa anda mungkin membuat sedikit untuk kek pertama anda, tetapi anda akan memperoleh pengalaman berharga dan mengembangkan pelanggan yang puas.