Cara Menghubungkan Kurva Blackberry ke Penghala Tanpa Wayar

Apabila anda berada dalam jangkauan penghala wayarles, anda dapat menyambungkan BlackBerry Curve ke sana dan menggunakan sambungan untuk mengakses aplikasi yang bergantung pada data pada telefon anda. Dengan menggunakan sambungan penghala, anda mungkin dapat menjimatkan wang dan menurunkan perbelanjaan perniagaan anda untuk data selular. E-mel, penyemak imbas Web dan data lain masih boleh diakses dan berpotensi memuat lebih cepat daripada biasa. Setelah anda menyimpan penghala sebagai sambungan Wi-Fi, telefon anda secara automatik menyambungkannya ketika berada dalam jarak jauh.

1

Tekan ikon "Menu" pada BlackBerry Curve anda. Klik "Urus Sambungan" untuk melihat sambungan yang tersedia untuk telefon anda.

2

Periksa "Wi-Fi" untuk mengaktifkan ciri tersebut. Pastikan penghala wayarles anda berada dalam jangkauan telefon anda.

3

Klik "Siapkan Rangkaian Wi-Fi," kemudian klik "Pindai Rangkaian." Pilih rangkaian untuk penghala wayarles anda.

4

Masukkan kunci laluan rangkaian menggunakan pad kekunci BlackBerry anda. Tunggu telefon menyambung ke rangkaian. Mesej pengesahan dipaparkan semasa sambungan dibuat.

5

Klik "Seterusnya", kemudian klik "Selesai." Ikon untuk Wi-Fi muncul di bahagian atas skrin anda untuk menunjukkan bahawa sambungan aktif.