Cara Membuat Nama Perniagaan Quilting

Seorang pemilik perniagaan selimut yang giat memperkenalkan pelanggannya kepada gaya selimut mulai dari tradisional hingga kontemporari. Banyak pemilik kedai selimut juga menjual kain dan aksesori selimut berwarna-warni. Pelanggan sering menikmati aspek sosial kedai selimut dan mengambil bahagian dalam projek selimut lebah dan selimut amal ketika berkunjung dengan rakan-rakan. Pemilik perniagaan selimut boleh menjual selimut, bahan atau corak dalam talian, sementara yang lain mengajar teknik selimut melalui kelas atau pelajaran peribadi. Setelah menilai nama perniagaan quilting yang ada, pemilik perniagaan quilting dapat memberi jenama perniagaannya dan memilih nama yang akan sesuai dengan pelanggannya.

1

Teliti direktori kedai selimut seluruh negara secara dalam talian. Jelajahi direktori kedai selimut yang merangkumi kedai selimut berasaskan kedai dan dalam talian. Sasarkan carian anda mengikut negeri. Cari perniagaan quilting yang setanding dengan memilih parameter carian luas atau sempit.

2

Cari pesaing perniagaan selimut tempatan anda. Cari kedai selimut serantau, pusat jahitan dan kain dan peruncit selimut. Luaskan carian anda ke bandar atau bandar yang berdekatan, jika berkenaan. Di kawasan metro Houston, misalnya, kedai selimut dan perniagaan yang berkaitan muncul di lebih dari 24 kawasan kejiranan, pada Mei 2011.

3

Lawati dewan perdagangan tempatan anda. Mintalah bandar atau daerah anda untuk memberikan senarai perniagaan quilting tempatan. Senarai dewan mungkin merangkumi perniagaan ahli dan bukan ahli yang mewakili pesaing anda. Perhatikan nama perniagaan agar anda tidak mendua.

4

Huraikan perniagaan quilting anda dalam rancangan perniagaan bertulis. Buat personaliti perniagaan yang pelanggan akan kaitkan dengan nama perniagaan. Jelaskan visi anda untuk hiasan kedai batu-bata, seperti selimut berwarna-warni yang dipasang di dinding atau foto selimut buatan pelanggan yang memenangi hadiah. Tuliskan perkhidmatan yang akan anda berikan; merangkumi pembaikan selimut, penjualan bekalan selimut dan lebah selimut di kedai. Senaraikan projek quilting amal yang anda rancang untuk menyokong melalui operasi kedai. Selesaikan langkah yang sama untuk perniagaan quilting dalam talian.

5

Buat lima nama perniagaan quilting. Senaraikan nama yang anda percaya akan menarik minat pelanggan sasaran anda dan yang anda fikir akan mewujudkan hubungan emosi positif. Sebagai contoh, pertimbangkan nama seperti "Cozy Corner Quilt Shop" atau "Quilters 'Paradise." Jangan membuat nama anda khusus lokasi, kerana ini mungkin mempengaruhi kemampuan anda untuk mengembangkan kedai ke lokasi lain. Sahkan bahawa perniagaan lain tidak menggunakan nama ini di bandar atau bandar anda. Mintalah rakan sekerja yang dipercayai untuk kesannya yang jujur ​​mengenai pilihan nama perniagaan anda. Pilih nama yang paling tepat menggambarkan watak perniagaan anda.

6

Daftarkan nama perniagaan quilting anda. Kunjungi pejabat daerah atau bandar anda untuk mendaftarkan nama perniagaan quilting anda dan membayar yuran yang berkenaan. Beberapa bidang kuasa mungkin membenarkan pendaftaran perniagaan dalam talian. Di kawasan metro Houston, anda boleh melengkapkan pendaftaran nama perniagaan anda di mana-mana cawangan Pejabat Kerani Harris County.