Sebab-sebab Manfaat Pekerja

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda harus membuat banyak keputusan yang berkaitan dengan perniagaan anda, dari cara memasarkan produk atau perkhidmatan anda hingga bagaimana menguruskan pekerja anda. Satu keputusan yang berkaitan dengan pekerja adalah apa faedah pekerja yang akan anda tawarkan, dari insurans kesihatan hingga rancangan persaraan hingga cuti berbayar. Menawarkan pakej faedah kompetitif mempunyai sejumlah kelebihan untuk perniagaan kecil anda.

Perolehan Pekerja

Menawarkan faedah pekerja menjadikan perniagaan kecil anda berdaya saing dalam usaha mendapatkan pekerja yang berkelayakan. Sama seperti anda mempertimbangkan kekuatan dan kelemahan calon pekerja, bakal pekerja mempertimbangkan kelebihan dan kekurangan penerimaan jawatan dengan perniagaan kecil anda. Pakej faedah yang kompetitif dapat menarik pekerja berkualiti tinggi. Oleh kerana kakitangan yang kuat sangat penting untuk kejayaan perniagaan anda, menawarkan faedah adalah suatu keharusan.

Pengekalan Pekerja

Sekiranya anda memilih rancangan faedah di atas rata-rata untuk pekerja anda, ini dapat membantu mengekalkan pekerja di perniagaan kecil anda. Pekerja yang mencari pekerjaan lain harus mempertimbangkan tawarannya secara keseluruhan, bukan hanya membandingkan gaji. Pakej faedah kompetitif cukup untuk membuat pekerja tetap berada di sekitar. Tawaran pekerjaan dengan harga $ 5,000 lebih setahun tidak akan berguna sekiranya pekerja harus membayar sepenuhnya insurans kesihatan untuknya dan keluarganya.

Hormat

Menawarkan faedah menunjukkan pekerja anda memahami dan menghormati keperluan mereka. Melakukan tanpa insurans kesihatan boleh menjadi keputusan yang berisiko, jadi jika anda menawarkan pakej faedah yang merangkumi insurans kesihatan, anda menunjukkan keprihatinan pekerja anda terhadap kesejahteraan mereka. Lebih-lebih lagi, pakej faedah yang merangkumi cuti berbayar, dalam bentuk waktu percutian dan waktu sakit, menunjukkan kepada pekerja anda bahawa anda memahami pentingnya berehat dan berehat.

Kesihatan

Menawarkan faedah juga dapat menjaga kesihatan pekerja anda, yang dapat meningkatkan kecekapan dan produktiviti perniagaan kecil anda. Pekerja yang mempunyai insurans kesihatan kemungkinan akan berjumpa doktor lebih kerap daripada mereka yang tidak diinsuranskan. Mereka akan merawat penyakit daripada datang ke tempat kerja yang sakit dan berpotensi menjangkiti seluruh pejabat. Mereka akan menjalani peperiksaan dengan baik setiap tahun, yang dapat mengesan penyakit serius lebih awal.

Sikap Pekerja

Mempunyai rancangan faedah yang kompetitif akan meningkatkan sikap pekerja mengenai pekerjaan mereka. Pekerja akan menghargai mendapat faedah ini dan, oleh itu, akan lebih menghargai pekerjaan mereka. Pekerja dengan sikap positif menyumbang kepada semangat syarikat dan bekerja secara produktif untuk memastikan pekerjaan mereka terjamin.