Cara Keluar dari Mode Pemulihan iPhone

Untuk memasang versi beta sistem operasi iPhone atau menurunkan versi ke versi iOS sebelumnya, anda perlu memasukkan tetapan boot yang dikenali sebagai Recovery Mode. Setelah berada dalam mod ini, anda boleh memasang versi iOS yang berbeza, menaik taraf firmware atau memulihkan peranti anda dari sandaran pada komputer anda, sehingga anda dapat meneruskan operasi perniagaan biasa dengan peranti anda. Pada kebiasaannya, keluar dari Mode Pemulihan hanyalah memulakan semula peranti. Namun, jika telefon anda tersangkut dalam gelung Mode Pemulihan, gunakan perisian pihak ketiga seperti TinyUmbrella atau RecBoot untuk memaksa peranti keluar dari gelung.

Menggunakan iTunes

1

Sambungkan iPhone anda ke komputer menggunakan kabel USB standard.

2

Klik "Mula" dan pilih "iTunes" dari menu "Semua Program" jika tidak dibuka secara automatik.

3

Klik "OK" dalam dialog yang muncul ketika iTunes mengesan bahawa iPhone anda berada dalam mod pemulihan. Dialog menunjukkan bahawa anda perlu memulihkan firmware iPhone untuk keluar dari Mode Pemulihan.

4

Klik butang "Pulihkan" untuk memulakan pemulihan iPhone. Setelah pemulihan selesai, iPhone anda dimulakan semula dan anda akan disertakan dengan wizard persediaan iPhone.

Menggunakan TinyUmbrella

1

Lancarkan penyemak imbas Web dan arahkan ke halaman muat turun TinyUmbrella untuk memuat turun dan memasang TinyUmbrella (pautan di Sumber).

2

Sambungkan iPhone anda ke komputer menggunakan kabel USB standard.

3

Klik "Mula" dan pilih "TinyUmbrella" dari menu "Semua Program".

4

Klik butang "Kick Device Out of Recovery" untuk memaksa iPhone keluar dari Recovery Mode. Setelah dimulakan semula, telefon anda boot ke sistem operasi iPhone.

Menggunakan RecBoot

1

Lancarkan penyemak imbas Web dan arahkan ke halaman muat turun RecBoot untuk memuat turun dan memasang RecBoot (pautan di Sumber).

2

Sambungkan iPhone anda ke komputer menggunakan kabel USB standard.

3

Klik "Mula" dan pilih "RecBoot" dari menu "Semua Program".

4

Klik butang "Exit Recovery Mode" untuk memaksa iPhone anda keluar dari Recovery Mode. Peranti boot ke sistem operasi iPhone setelah dimulakan semula selesai.