Adakah McAfee Bekerja Dengan ZoneAlarm Pro?

Komputer perniagaan anda menyimpan maklumat penting yang memastikan syarikat anda berjalan dengan lancar, jadi perlindungan berterusan terhadap virus dan perisian hasad lain adalah suatu keharusan. Kedua-dua McAfee dan ZoneAlarm menawarkan program anti-virus yang dirancang untuk menjaga keselamatan komputer anda, tetapi dua program anti-virus yang dijalankan tidak lebih baik daripada satu. Mereka boleh bertentangan antara satu sama lain, menyebabkan masalah operasi dan masa tindak balas yang lambat di mesin anda.

Pendapat Kedua

Walaupun anda tidak seharusnya menjalankan dua program antivirus secara aktif pada masa yang sama, anda boleh menggunakannya untuk menawarkan "pendapat kedua" semasa anda melakukan imbasan virus. Tidak semua perisian anti-virus dibuat sama dan beberapa program mungkin terlepas dari apa yang akan ditangkap oleh yang lain. Jalankan imbasan sistem anda dengan satu program, kemudian matikannya dan jalankan imbasan yang sama dengan yang lain. Selalu matikan satu program kerana anda membiarkan program yang lain berjalan untuk perlindungan berterusan.

Program Atas Permintaan

Sekiranya McAfee dan ZoneAlarm bercanggah pada sistem anda, sehingga tidak berfungsi dengan baik, anda boleh memasang program pengimbasan malware percuma untuk bertindak sebagai barisan pertahanan sandaran. Program seperti MalwareBytes, SuperAntiSpyware atau Emsisoft tidak selalu mengimbas sistem anda, dan biasanya tidak menawarkan konflik dengan program anti-virus lain. Buka program semasa anda ingin mengimbas sistem anda, mengemas kini pangkalan data perisian hasadnya dan menjalankan imbasan. Tutup program apabila selesai.