Bagaimana Saya Membuka Perniagaan Kecil di Maryland?

Membuka perniagaan kecil di Maryland boleh menjadi proses yang memakan masa tetapi akhirnya bermanfaat. Menubuhkan syarikat anda memerlukan mendaftarkan namanya, mendapatkan maklumat cukai dan menerima lesen perniagaan. Meliputi asas-asas ini akan membantu anda mewujudkan impian menjadi bos anda sendiri dan menjalankan syarikat yang anda buat.

1

Daftarkan nama perniagaan anda dengan Jabatan Penilaian dan Percukaian Maryland. Anda boleh mendaftar sebagai syarikat, perbadanan atau perkongsian liabiliti terhad. Anda juga boleh mengisi pernyataan nama fiksyen, yang menunjukkan bahawa anda "berniaga sebagai" apa sahaja nama yang anda pilih. Sebilangan besar sumber ini terdapat di laman web jabatan.

2

Daftarkan maklumat cukai anda dengan Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri dan pejabat pengawal selia Maryland. Anda perlu mendapatkan nombor pengenalan majikan dari IRS, menggunakan aplikasi di laman web agensi. EIN anda boleh digunakan untuk memohon lesen perniagaan, membuka akaun bank dan mengemukakan penyata cukai persekutuan. Anda juga perlu membuat akaun cukai perniagaan dengan pengawal selia Maryland, menggunakan Aplikasi Pendaftaran Gabungan di laman web pejabat itu.

3

Memohon lesen perniagaan, yang anda perlukan untuk mengendalikan syarikat di Maryland. Jenis lesen yang paling biasa untuk perniagaan kecil adalah lesen peniaga. Kecuali anda seorang petani atau pengilang, anda mesti mempunyai lesen dan telah membuka akaun cukai jualan sebelum anda dapat menjual barang di Maryland. Lesen perniagaan tamat selepas satu tahun dan mesti diperbaharui. Anda juga mungkin memerlukan lesen dari daerah, yang biasanya terdapat di pejabat kerani litar daerah anda.