Idea Perniagaan untuk Penyihir

Membuat perniagaan berdasarkan kemahiran anda sebagai ahli silap mata akan mengambil lebih banyak daripada asap dan cermin. Anda memerlukan matlamat perniagaan, pengetahuan tentang potensi audiens anda dan jangkaan yang realistik mengenai potensi pendapatan anda. Walaupun beberapa ahli sihir akhirnya bermain di Las Vegas dan tampil di rancangan televisyen, majoriti menghasilkan wang mereka melalui persembahan yang kurang glamor, seperti bermain pesta kanak-kanak atau berhibur di kelab malam. Tidak ada muslihat untuk memulakan perniagaan penyihir. Ia hanya memerlukan sedikit cita-cita dan sedikit kepintaran.

Sekolah Sihir

Menawarkan kelas untuk kanak-kanak selepas sekolah atau semasa musim panas. Anak-anak akan menikmati belajar helah sihir dan itu akan membuat mereka sibuk semasa ibu bapa mereka bekerja atau menjalankan tugas. Katakan dalam keterangan kelas anda bahawa, sambil menarik bunga dari lengan baju anda mungkin bukan kemahiran hidup yang penting, belajar sihir mengajar keyakinan, kemahiran persembahan dan pemikiran kritis. Tawarkan kelas melalui jabatan rekreasi atau sistem sekolah untuk mendapat pendedahan dan kredibiliti dalam komuniti.

Pihak

Sewa diri anda untuk pesta dan acara peribadi dan sesuaikan bahan anda dengan penonton. Ahli sihir adalah makanan sebenar di pesta ulang tahun kanak-kanak. Anda boleh menawarkan rutin sederhana untuk anak kecil dan bahan yang lebih canggih untuk anak-anak yang lebih tua. Orang dewasa juga suka sihir. Jadilah roti bakar pesta di majlis perkahwinan, pesta ulang tahun dewasa, ulang tahun dan majlis perayaan lain.

Acara Korporat

Tawarkan perkhidmatan anda untuk persidangan dan acara, dan sesuaikan rutin anda untuk memasukkan berita topikal yang relevan untuk penonton. Sekiranya perniagaan mengalami perubahan struktur, masukkan perniagaan tersebut dalam tindakan lenyap. Atau ikuti peningkatan dalam perniagaan dengan muslihat yang melibatkan mengalikan arnab atau bunga.

Penghibur Kelab Malam

Sewa ejen tempahan atau buat promosi anda sendiri dan hubungi kelab malam dan tempat yang serupa. Promosikan perkhidmatan anda ke restoran dan teater makan malam untuk mencari tindakan yang boleh dipercayai yang boleh mereka tempah dan iklankan secara berkala. Bekerja di kapal pesiar adalah cara untuk melakukan percutian berbayar sambil mengasah kemahiran prestasi anda.

Pemasaran

Buat video demo dan muat naik ke YouTube atau laman web media sosial yang serupa supaya bakal pelanggan dapat menonton persembahan. Buat laman web dan hantarkan video dan maklumat hubungan anda, bersama dengan idea untuk pesta dan acara. Buat kad nama dan brosur pemasaran dan sebarkan melalui jurugambar, kedai bunga, katering dan perancang pesta. Bergabunglah dengan biro penceramah profesional untuk membantu memasarkan tindakan anda dan memadankan anda dengan perancang acara dan organisasi yang mencari bakat tertentu.