Bagaimana Saya Memasukkan Pemeriksaan Subsidi di QuickBooks?

Apabila anda menerima subsidi dari pemerintah, anda perlu mencatat deposit dan menghubungkan subsidi ke akaun perbelanjaan untuk menunjukkan bagaimana anda membelanjakan wang tersebut. Pemerintah memberikan subsidi untuk tujuan tertentu, seperti untuk mempekerjakan pekerja kurang upaya, untuk mencegah kenaikan harga barang tertentu, atau untuk mendorong pengambilan pekerja minoriti.

Buat Akaun Perbelanjaan

Sebelum anda dapat menghubungkan subsidi ke akaun perbelanjaan, anda perlu membuat akaun untuk agensi kerajaan. Akses Carta Akaun anda melalui menu lungsur Daftar. Klik pilihan "Akaun" dan pilih "Baru." Pilih menu lungsur "Jenis" dan pilih "Pendapatan" sebagai jenis akaun. Taipkan nama agensi kerajaan di bidang Nama dan berikan maklumat tambahan, seperti nombor akaun, dan penerangan ringkas untuk akaun di bidang yang berkaitan.

Catat Subsidi

Sebaik sahaja anda menerima subsidi, anda perlu menghubungkan cek ke akaun perbelanjaan yang sesuai. Akses menu "Perbankan" dan kemudian klik "Buat Deposit." Pilih akaun bank yang ingin anda gunakan untuk mengesan subsidi dari menu "Deposit To". Sebaik sahaja anda memasukkan maklumat deposit, pilih agensi dari senarai drop-down "Diterima Dari". Pilih senarai "Dari Akaun" dan pilih akaun perbelanjaan untuk dihubungkan dengan cek subsidi, supaya anda kemudian dapat menunjukkan bagaimana wang itu dibelanjakan. Masukkan jumlah cek dan pilih pilihan "Cek" sebagai jenis pembayaran.

Penafian

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk QuickBooks 2014. Maklumat ini mungkin sedikit berbeza dengan versi atau produk lain.