Apa yang Dilacak Semasa Pusat Panggilan SDM Ditubuhkan?

Pusat panggilan sumber manusia ditubuhkan untuk membantu pekerja mengakses maklumat sumber manusia, seperti pakej faedah dan persaraan dan gaji. Pusat panggilan ini menjimatkan kos bagi syarikat dengan berfungsi sebagai pusat sehenti untuk menjawab soalan pekerja dan boleh membantu meningkatkan produktiviti pekerja dengan mengurangkan masa yang dihabiskan oleh pekerja mencari maklumat di pelbagai tempat. Untuk perniagaan kecil, ini dapat membantu mengurangkan tekanan pentadbir dengan menyerahkan soalan-soalan ini ke pusat panggilan sehingga pentadbir dapat menumpukan perhatian pada tugas yang lebih menuntut.

Pemeriksaan awal

Panggilan biasanya disaring melalui sistem automatik yang mengalihkan panggilan ke jalan tertentu berdasarkan pemilihan pemanggil atau bidang yang menjadi perhatian. Proses penyaringan awal mengawal garis untuk situasi di mana mungkin terdapat banyak pemanggil. Ini juga membolehkan pemanggil diarahkan kepada profesional HR yang paling tepat yang mempunyai kepakaran dalam bidang tertentu. Pusat panggilan HR mengesan berapa banyak pemanggil dan seberapa kerap pemanggil memilih jawapan pra-rakaman tertentu dan jalan penyaringan tertentu, seperti lokasi pejabat jabatan HR.

Panggilan dan Keberkesanan

Pusat panggilan mengesan keberkesanan program mereka. Ini dapat berupa menanyakan apakah pertanyaan peserta diselesaikan pada akhir proses komunikasi. Pusat panggilan juga mengesan berapa banyak panggilan yang diambil dan memperhatikan sebarang trend. Sebagai contoh, adakah terdapat lebih banyak panggilan sepanjang tahun apabila terdapat pendaftaran terbuka untuk insurans?

Kecekapan

Pusat panggilan merekodkan berapa lama masa pekerja untuk bercakap dengan wakil. Sebuah syarikat boleh memulakan dengan memikirkan tujuan, seperti pekerja yang menunggu tidak lebih dari 10 minit untuk bercakap dengan wakil. Pusat panggilan mengesan masa purata dan menentukan sama ada pekerja itu memenuhi matlamat ini. Pusat-pusat panggilan boleh menggunakan seseorang yang mempunyai pengetahuan khusus dalam menilai perkhidmatan untuk memastikan tidak ada orang yang tidak mengetahui data.

Keperluan Pelanggan

Pusat panggilan biasanya meminta maklum balas daripada pemanggil untuk memahami keperluan pelanggan. Ini termasuk bertanya kepada pemanggil apa pertanyaan, kebimbangan dan maklumat yang ingin mereka lihat dialamatkan di pusat panggilan. Pusat panggilan sering memperoleh maklumat ini dengan meminta pemanggil mengambil bahagian dalam tinjauan tahunan atau dengan meninggalkan kotak komen di hadapan pejabat.