Cara Membuat Kad Perniagaan Artis Makeup

Semasa membuat kad perniagaan anda, cuba bayangkan apa yang akan difikirkan oleh penerima semasa anda menyerahkan kad kepadanya. Sebagai contoh, pertimbangkan sama ada dia akan menganggap bahawa anda profesional atau lebih dari jenis kreatif. Sekiranya anda bekerja sebagai artis solek, anda tahu bahawa kreativiti adalah syarat pekerjaan. Oleh itu, menambahkan bakat dan tambahan pada kad perniagaan anda boleh diterima selagi anda mengekalkan format profesional secara keseluruhan.

1

Gunakan program susun atur gambar yang membolehkan anda menambahkan lapisan pada reka bentuk kad perniagaan anda. Sebagai contoh, satu lapisan adalah latar belakang, lapisan lain dapat menjadi gambar dan lapisan lain mungkin blok teks. Saiz kad selebar 3.5 inci dengan tinggi 2 inci - standard untuk kad nama.

2

Pilih warna latar untuk kad nama artis solekan anda selain daripada warna putih agar menonjol. Pilih warna pastel ringan seperti merah jambu lembut, kuning atau biru sehingga teks anda masih kelihatan jelas di latar belakang.

3

Masukkan gambar telus sepasang bibir atau mata dengan solek di lapisan baru di atas latar belakang agar sesuai dengan tema perniagaan artis solek anda.

4

Tambahkan teks yang anda perlukan ke kad nama seterusnya. Masukkan garis tanda atau garis deskriptif mengenai perniagaan anda ke bahagian atas kad. Sebagai contoh, anda dapat menambahkan "Artis make-up ke bintang" atau pepatah serupa yang menggambarkan pengalaman, latar belakang atau perkhidmatan anda.

5

Masukkan nama dan maklumat hubungan anda di blok teks di sebelah kanan kad. Gunakan fon yang miring atau beraksen, seperti Lucida Calligraphy, yang agak rumit namun masih mudah dibaca.

6

Masukkan gambar kecil wajah pelanggan make-up yang berpuas hati di sebelah kiri kad. Tambahkan logo anda (jika ada) ke bahagian tengah kad nama anda.

7

Berikan senarai pendek perkhidmatan solekan dan kecantikan yang anda tawarkan di bahagian belakang kad jika pencetak kad perniagaan anda membenarkan kad dua sisi. Anda juga boleh menyenaraikan pelanggan atau studio terkenal yang pernah anda gunakan.