Cara Mengawasi Kakitangan Jauh Dengan Perkhidmatan Pemantauan Desktop

Memberi peluang kepada pekerja perniagaan kecil anda untuk bekerja dari jauh menjimatkan kos ruang pejabat dan membolehkan anda memperluas jangkauan pengambilan pekerja di luar kawasan perjalanan biasa di lokasi fizikal anda. Malangnya, mempunyai pekerja yang terpencil membawa kepada keperluan untuk memerhatikan mereka untuk memastikan mereka bekerja seperti yang dipersetujui. Dengan perkhidmatan pemantauan desktop dan komputer riba syarikat, ini bukan perkara yang sukar untuk dilakukan.

1

Pilih perkhidmatan pemantauan desktop yang membolehkan anda memantau aktiviti pekerja pada tahap yang anda rasa sesuai. Tahap ini dimulakan dengan penjadualan waktu sederhana yang memantau ketika pekerja menggunakan sistem ke sistem pemantauan penekanan kekunci masa nyata yang membolehkan anda menonton desktop pekerja dari jarak jauh, dibayangi sendiri, untuk melihat semua penekanan kekunci atau paparan laman web.

2

Pasang perkhidmatan pemantauan desktop ke komputer riba syarikat dan siapkan mengikut arahan pengeluar ke tahap pemantauan yang diinginkan. Penggunaan komputer riba milik syarikat mengurangkan segala masalah undang-undang yang terlibat dalam memerlukan pemantauan terhadap setiap peralatan pengkomputeran peribadi yang dimiliki oleh pekerja jauh.

3

Buat dasar penggunaan syarikat untuk penggunaan komputer riba syarikat oleh pekerja jauh. Perincikan apa yang difikirkan boleh diterima oleh syarikat dan yang tidak. Pastikan penggunaan yang boleh diterima terhad pada pekerjaan yang berkaitan dengan syarikat untuk mengelakkan kawasan kelabu. Maklumkan kepada pekerja bahawa syarikat kadangkala akan memantau komputer riba untuk memeriksa pematuhan dengan polisi penggunaan syarikat dan ketepatan lembaran log pekerja. Tekankan bahawa ketidakpatuhan boleh menyebabkan disiplin atau kehilangan pekerjaan.

4

Jadikan sebagai keperluan pekerjaan jarak jauh bahawa pekerja melakukan semua aktiviti syarikat menggunakan komputer riba syarikat yang dibekalkan. Masukkan syarat ini ke dalam kontrak pekerja jarak jauh.