Cara Mendirikan Loji Kitar Semula di Texas

Usaha kitar semula di bandar-bandar besar Texas semakin meningkat. Sebagai contoh, kadar kitar semula San Antonio meningkat 300 peratus pada tahun 2011, menjadi 19 peratus secara keseluruhan. Loji kitar semula adalah kaedah untuk memanfaatkan sebahagian besar bahan kitar semula yang semakin meningkat yang dikumpulkan di Lone Star State.

1

Daftarkan kilang kitar semula dengan pejabat Setiausaha Negara Texas untuk mengenal pasti nama dan struktur perniagaan kilang. Pemilik mesti mendaftarkan kilang itu sebagai syarikat tanggungan terhad atau hak milik tunggal, misalnya.

2

Dapatkan lesen dan izin, berdasarkan jenis kilang kitar semula yang anda buka. Suruhanjaya Kualiti Alam Sekeliling Texas mempunyai peraturan mengenai udara, air, penyimpanan dan keadaan sisa berbahaya di kilang kitar semula. Sekatan tambahan mungkin diperlukan, bergantung pada bandar atau daerah di mana kilang itu akan berada.

3

Ikuti peraturan Texas mengenai pelaporan pengambilan pekerja baru, mewujudkan tempat kerja bebas dadah, memberikan faedah pampasan pekerja dan menghendaki majikan tertentu memberitahu pemberitahuan mengenai penutupan kilang.

4

Pilih peralatan yang diperlukan untuk kilang kitar semula, berdasarkan operasi khusus yang terlibat. Operasi aliran tunggal mengambil semua bahan dari program kitar semula di tepi jalan. Kilang ini boleh menggaji pekerja untuk memisahkan bahan atau menggunakan sistem kipas, magnet dan peniup untuk melakukan ini.

5

Lengkapkan loji yang memfokuskan pada item tertentu, seperti logam, plastik atau peralatan elektronik, dengan mesin pemprosesan khusus untuk item tersebut. Sebilangan besar tanaman memerlukan mesin basuh, penghantar, baler dan sistem penyisihan. Semua tanaman memerlukan trak besar untuk menggerakkan bahan.