Permainan untuk Retreat Syarikat

Retret syarikat harus mempunyai tujuan perniagaan, menurut Marianne Liteman, presiden firma perundingan retret Liteman Rosse. Walaupun dengan objektif strategik, anda ingin memastikan pekerja anda meninggalkan tempat percutian anda dengan senyuman di wajah mereka. Permainan adalah kaedah terbaik untuk memecahkan semangat pekerja anda dan meningkatkan suasana persahabatan. Permainan yang betul di tempat percutian anda dapat meninggalkan kenangan yang akan bertahan seumur hidup.

Permainan Amanah

Untuk aktiviti luar yang luar biasa, pertimbangkan permainan penurunan telur. Pekerja berkumpul ke dalam pasukan yang tujuan utamanya adalah untuk mencari bahan di alam liar untuk membina struktur yang dapat menahan penurunan telur. Anggota pasukan harus mempercayai bahawa produk siap berfungsi seperti yang diharapkan. Permainan Minefield adalah pilihan lain. Pekerja menavigasi seluruh pasukan mereka dengan selamat melalui "ladang ranjau" yang ditunjuk dengan objek yang berfungsi sebagai periuk api atau pencetus pelepasan. Pekerja yang berjalan melalui "ladang ranjau" akan ditutup mata dan harus membeku jika mereka melangkah keluar dari batas atau di "lombong." Individu yang ditutup mata akan berusaha untuk sampai ke garisan penamat dengan mendengar arahan lisan dari ahli pasukan lain. Objek yang berfungsi sebagai pencetus pelepasan akan memungkinkan ahli pasukan lain untuk membekukan rakan sebaya ketika melangkah.

Permainan Membina Pasukan

Permainan membina pasukan membantu pekerja berusaha untuk menyelesaikan tugas-tugas tertentu sambil menikmati syarikat masing-masing. Geocaching adalah pencarian harta karun luar yang membolehkan individu menggunakan telefon pintar atau peranti GPS untuk mencari bekas tersembunyi kecil yang disebut sebagai geocaches. Ahli pasukan log masuk ke www.geocaching.com untuk mendapatkan koordinat untuk geocaches dan kemudian menggunakan telefon pintar atau peranti GPS mereka untuk sedekat mungkin dengan lokasi geocaches. Setelah pasukan berada di lokasi yang ditentukan, mereka kemudian perlu mencari geocache secara manual dan merakam penemuan mereka. Laman web geocaching membolehkan pekerja membincangkan pencarian harta karun dengan orang lain pada kesimpulannya dan melakukan perbualan dengan lebih daripada lima juta geocacher di seluruh dunia.

Permainan Kognitif

Permainan yang memberi petunjuk kepada pekerja anda untuk menolong mereka menyelesaikan misteri mungkin merupakan jenis aktiviti yang anda perlukan untuk menimbulkan kegembiraan dan menambahkan kegembiraan pada acara tersebut. Pertimbangkan permainan misteri pembunuhan di mana pekerja harus mencari tahu siapa yang melakukan jenayah itu semasa makan malam. Beberapa kemudahan acara, seperti Sugar Hollow Mountain Retreat di Butler, Tennessee, akan membantu syarikat anda dengan pelbagai aspek merancang jenis permainan atau aktiviti ini.

Sukan Atletik

Permainan atletik seperti trek dan padang, bola tampar, tenis atau bola keranjang dapat membantu pekerja anda tetap aktif sambil mengurangkan tekanan. Kuncinya adalah untuk menjadikan permainan ini kompetitif namun menghiburkan dengan tetap fokus pada ikatan dan bukannya pemenang dan yang kalah. Tidak kira permainan yang anda pilih untuk tempat percutian anda, pastikan anda mempunyai cukup fasilitator untuk memastikan semuanya berjalan lancar. Pekerja harus mempunyai orang yang tepat untuk membincangkan hal-hal jika mereka tidak berpuas hati dengan aspek retret.