Nama Teks SMS Jangan Terlihat di BlackBerry

Kesalahan dalam tetapan dan perisian BlackBerry dapat menghalang nama dalam buku alamat anda tidak muncul pada mesej SMS. Beberapa tetapan yang berbeza boleh menyebabkan masalah tersebut. Memulihkan maklumat hubungan anda tidak semestinya sukar - hanya menyesuaikan tetapan harus mengembalikan nama ke mesej SMS anda.

Perlindungan Kandungan

Ciri perlindungan kandungan pada telefon BlackBerry mungkin menyembunyikan nama yang berkaitan dengan nombor SMS anda. Klik "Pilihan" dan kemudian klik "Keselamatan." Klik "Penyulitan" dan kemudian "Perlindungan Kandungan." Dengan pilihan "Sertakan Bidang Alamat", alihkan tetapan ke "Tidak." Sekiranya anda ingin mematikan perlindungan kandungan sepenuhnya, hapus centang dari kotak berlabel "Encrypt."

Negara dan Panjang Nombor Lalai

Kesalahan dalam kod negara dan panjang nombor anda juga dapat menghalang nama kenalan anda muncul. Klik "Hantar" dan kemudian "Menu." Klik "Pilihan" dan kemudian "Panggilan Pintar." Betulkan kesilapan yang terdapat di kod daerah, kod kawasan dan bidang lain. Panjang nombor nasional adalah bilangan digit dalam nombor telefon di negara anda. Tekan "Menu" dan kemudian klik "Simpan" untuk menyelesaikan.

Memformat

Penyelesaian lain yang berjaya bagi sesetengah pengguna ialah membuang format dari nombor telefon di buku alamat mereka. Buka kad kenalan dan keluarkan ruang, tanda kurung atau tanda sempang di antara digit nombor telefon. Keluarkan "1" dari nombor AS. Nama boleh muncul pada mesej SMS selepas itu.

Buku alamat

Kesalahan buku alamat mungkin bertanggungjawab kerana nama kenalan anda tidak muncul pada mesej SMS. Buka buku alamat anda dan periksa sama ada nama kenalan masih berkaitan dengan nombor telefon. Sekiranya tidak muncul, mulakan semula telefon BlackBerry anda dan buka buku alamat anda sekali lagi untuk melihat apakah masalahnya diselesaikan.

Penyelesaian masalah

Sekiranya nama SMS masih belum muncul, tarik bateri pada BlackBerry anda. Ia dapat memperbaiki aplikasi yang ketinggalan atau beku; kerana mesej SMS anda tidak dimuat dengan betul, tarikan bateri dapat membetulkannya. Buka bahagian belakang BlackBerry anda, tarik bateri dari tempatnya dan kemudian tunggu 30 saat. Pasang semula bateri ke dalam telefon dan hidupkan. Sistem operasi memerlukan masa lima minit atau lebih untuk reboot.

Carian Hubungan

Apabila nama SMS tidak muncul dan anda perlu tahu siapa yang menghantar mesej kepada anda, Carian Universal dapat membantu. Masukkan nombor telefon kenalan anda dan profilnya muncul. Ini adalah cara cepat untuk mencari kenalan jika anda menunggu sokongan BlackBerry untuk membantu menyelesaikan masalah telefon anda. Mesej sebelumnya dalam utas SMS dapat memberikan petunjuk lain mengenai identiti kenalan anda.