Streaming iTunes ke Penerima Anda

Banyak perniagaan kecil yang terbuka untuk umum mungkin ingin memainkan muzik untuk menghiburkan pelanggan dan pekerjanya. Pemilik perniagaan dengan koleksi muzik digital yang banyak dapat mengalirkan perpustakaan iTunes mereka ke penerima audio untuk dimainkan dengan menggunakan beberapa jenis kabel audio. Namun, penting untuk diingat bahawa muzik berhak cipta mesti dilesenkan untuk dimainkan di tempat perniagaan awam.

Kabel Audio Mini-Stereo-ke-RCA

Penyelesaian yang paling biasa digunakan untuk mengalirkan iTunes ke penerima audio adalah dengan menyambungkan bicu "Audio Out" atau "Headphone" dari kad suara komputer ke penerima. Sambungan ini memerlukan kabel Audio mini-stereo-ke-RCA 3.5mm. Cukup pasangkan hujung mini stereo 3.5 kabel ke port "Audio Out" atau "Headphone" di komputer dan kemudian sambungkan hujung audio RCA berkod warna ke saluran input yang tersedia pada penerima audio.

Sambungan HDMI

Cara lain untuk mengalirkan iTunes dari komputer ke penerima audio adalah dengan menggunakan kabel audio dan video digital HDMI. Ini memberikan output sambungan video dan audio digital berkualiti tinggi dari komputer. Namun, tidak semua komputer dan penerima audio menyokong HDMI. Juga, apabila komputer disambungkan dengan kabel HDMI, output video juga disertakan. Ini bermakna monitor komputer tidak akan dapat dilihat semasa disambungkan ke penerima audio.

Keluaran Audio Digital

Beberapa kad suara komputer menawarkan output audio digital melalui kabel audio sepaksi atau optik. Output audio digital dari komputer secara langsung ke penerima audio menawarkan kualiti suara yang unggul untuk streaming muzik iTunes berbanding dengan menggunakan output audio RCA. Juga, sambungannya lebih mesra pengguna daripada menyambung melalui HDMI dan memberikan hasil yang serupa dalam kualiti main balik. Kabel ini mahal dan tidak boleh dipaparkan pada semua peranti.

Menstrim iTunes dari Peranti Lain

Peranti media khusus Apple seperti iPod, iPad dan Apple TV juga dapat disambungkan ke penerima audio untuk streaming muzik iTunes. Manfaat menggunakan peranti ini ialah mereka dapat menyegerakkan secara automatik dengan akaun iTunes menggunakan platform iCloud Apple. Ini sangat sesuai untuk perniagaan yang tidak mahu menggunakan komputer khusus untuk streaming iTunes ke penerima audio. Untuk pengguna iPod dan iPad, memasang kabel mini-stereo-ke-RCA dari bicu "Headphone" ke penerima adalah satu-satunya sambungan yang mungkin dilakukan tanpa membeli perkakasan tambahan. Apple TV mesti disambungkan melalui HDMI atau kabel audio optik.

Melesenkan Muzik untuk Main semula

Penting untuk diperhatikan bahawa membeli muzik dari iTunes tidak bermaksud bahawa anda telah membeli hak untuk memainkan lagu di khalayak ramai. Sekiranya anda merancang untuk memainkan muzik iTunes melalui penerima audio untuk menghiburkan pelanggan anda, anda perlu membayar yuran pelesenan muzik untuk mengelakkan sebarang denda. Muzik dari iTunes diwakili oleh ASCAP atau BMI dan kedua-dua syarikat menawarkan pakej pelesenan untuk main semula muzik mereka secara umum.