Cara Melihat Semua Fail yang Diubah pada Tarikh Tertentu di FileZilla

Program protokol pemindahan fail sumber terbuka percuma, FileZilla membolehkan anda memuat naik dan memuat turun fail ke pelayan jauh untuk tujuan seperti menguruskan kandungan laman web. Anda boleh memindahkan banyak fail sekaligus dan menikmati banyak ciri yang sama yang terdapat dalam aplikasi FTP komersial, termasuk kelajuan pemindahan dan penapis fail yang boleh disesuaikan. Proses penapisan bahkan membolehkan anda melihat hanya fail yang diubah pada tarikh tertentu.

1

Lancarkan FileZilla. Cari medan navigasi "Quickconnect" di bawah bar alat dan berikan maklumat yang diperlukan, termasuk nama pelayan host, nama pengguna dan kata laluan anda. Biarkan medan "Port" kosong kecuali anda memerlukan port tertentu. Klik butang "Quickconnect" untuk menyambung ke pelayan jauh.

2

Klik melalui pohon direktori di tetingkap kiri layar, juga dikenal sebagai panel tempatan, untuk mencari folder yang mengandungi fail yang terdapat di komputer yang ingin anda muat naik. Klik dua kali folder untuk memaparkan semua failnya di bahagian bawah tetingkap kiri.

3

Klik tajuk "Terakhir Diubah" di sudut kanan atas tetingkap kiri bawah. FileZilla akan menyusun setiap fail mengikut tarikh terakhir diubah.

4

Klik butang anak panah ke bawah di sebelah kanan panel direktori tempatan untuk menatal fail untuk mencari yang diubah pada tarikh yang diinginkan.

5

Klik dua kali fail yang anda pilih untuk memuat naiknya ke pelayan jauh. Kaedah yang sama berfungsi untuk fail yang ingin anda muat turun dari pelayan jauh ke komputer anda, kecuali tindakan itu berlaku di tetingkap kanan layar, atau panel jauh.