Cara Memasukkan Sepanduk di Antara Posting WordPress

Kedudukan sepanduk iklan anda sangat penting untuk memastikannya diperhatikan dan membuat orang mengkliknya. Anda boleh meningkatkan peluang anda dengan meletakkan satu atau lebih sepanduk di antara catatan di halaman indeks blog anda. Dengan cara itu, ketika orang melihat-lihat artikel terbaru, mereka akan terpapar di sepanduk anda. Anda boleh melakukannya dengan menambahkan sebilangan kecil kod PHP ke fail tema WordPress anda.

1

Log masuk ke panel kawalan pentadbir WordPress anda. Klik "Penampilan" dari menu utama di sebelah kiri tetingkap penyemak imbas dan kemudian klik "Editor." Dari senarai fail di sebelah kanan kawasan penyuntingan utama, klik "index.php" - fail ini mengawal halaman depan blog anda.

2

Tatal fail sehingga anda menemui WordPress Loop, yang bermula dengan "if (mempunyai catatan ())" dan berakhir dengan "endif;" Tepat di atas garis yang mengandungi "if (have_posts ())", tambahkan kod berikut:

3

Cari garis kod di dalam Loop yang mengandungi frasa "the_content". Ini memanggil catatan anda dari pangkalan data. Salin dan tampal kod berikut dalam baris baru tepat di bawahnya:

$ adcount) {echo 'your_banner_code'; }?>

4

Ganti "your_banner_code" dalam contoh di atas dengan kod sebenar untuk banner anda. Jangan bimbang jika kod iklan anda tumpah di beberapa baris; pastikan ia tetap berada di dalam apostrof. Apabila anda telah melakukannya, ubah nombor “2” menjadi nilai yang lebih tinggi daripada frekuensi sepanduk itu muncul di senarai pos. Contohnya, jika anda mahu sepanduk muncul lima kali, ganti huruf "2" dengan "6."

5

Klik "Kemas kini Fail" apabila anda selesai. Sepanduk sekarang akan muncul di antara catatan anda untuk bilangan pengulangan yang anda nyatakan.