Cara Pandai untuk Mempromosikan Jualan untuk Perniagaan Kecil

Menjana penjualan dari pelanggan baru dan meningkatkan penjualan dari pangkalan pelanggan anda yang ada dapat menyediakan perniagaan kecil anda dengan sejumlah besar modal yang perlu berkembang maju di pasar yang bising dan berantakan hari ini. Kegiatan promosi yang kreatif dan pintar di tempat yang kadang-kadang tidak dijangka membolehkan anda menjimatkan wang korporat anda untuk pelaburan lain, seperti masa, inventori dan kemahiran. Hadirkan kaki terbaik anda ketika anda mengambil bahagian dalam promosi penjualan khas kerana kesan pertama adalah yang paling mungkin diingat oleh bakal pelanggan ketika mereka membuat keputusan membeli.

Usahasama Dengan Perniagaan Lain

Oleh kerana terdapat banyak jumlah, bermitra secara berkesan dengan perniagaan lain dalam industri anda dapat meningkatkan jangkauan anda untuk sebahagian kecil dari apa yang akan dikenakan biaya penjualan solo. Mencari kesesuaian yang bermanfaat bagi kedua-dua pasangan adalah kunci. Sebagai contoh, jika anda menjual wangian atau alat kecantikan, pertimbangkan usaha sama dengan salun rambut atau butik pakaian tempatan yang menawarkan potongan istimewa apabila pelanggan membeli produk anda melalui kedai pasangan anda. Promosikan produk masing-masing di pameran dan festival tempatan, atau dengan kupon di laman web dan halaman media sosial anda.

Kembali ke Sekolah

Menghadiri beberapa mesyuarat lembaga sekolah tempatan dan organisasi ibu bapa-guru untuk meneliti peluang untuk promosi penjualan tidak langsung tetapi berkesan melalui sekolah-sekolah. Tawarkan perkhidmatan atau produk anda secara percuma sebagai pertukaran untuk mendapatkan nama anda di hadapan pelajar dan ibu bapa. Taja pasukan sukan atau beli sekumpulan tiket ke acara sekolah yang dapat dikumpulkan oleh stesen radio tempatan atas nama anda. Beli iklan di program permainan sekolah, buku tahunan dan surat khabar. Tawarkan produk atau perkhidmatan anda sebagai hadiah dalam penggalangan dana sekolah. Pastikan pelanggan anda yang sedia ada mengetahui perniagaan anda adalah penyokong sekolah tempatan anda.

Kongsi Kepakaran Anda

Jangan hanya memberitahu orang betapa baiknya anda dan produk atau perkhidmatan anda, tunjukkan kepada mereka. Ikuti persembahan anda di jalan raya dengan persembahan menghiburkan yang mengaitkan perniagaan anda dengan minat penonton anda. Adakah anda caterer? Siapkan makanan untuk mesyuarat kelab perkhidmatan tempatan, di mana para pemimpin perniagaan dan pembuat keputusan biasanya berkumpul, dan letakkan nama dan alamat perniagaan anda di setiap serbet. Pro IT? Tawaran untuk mengajar kelas di bidang kepakaran anda di kolej komuniti tempatan anda. Landskap? Sukarelawan anak kapal dan peralatan anda untuk menanam pokok di taman komuniti. Melakukan pekerjaan profesional di pentas umum dapat menarik perniagaan baru dengan cara yang tidak pernah dapat dilakukan oleh iklan.

Memberi Khidmat Masyarakat

Sebilangan besar komuniti mempunyai sebilangan besar organisasi bukan untung dan tujuan pantas yang selalu memerlukan sukarelawan, penaja, mentor, dan perkhidmatan dan produk profesional percuma yang dapat mereka gunakan di pejabat mereka atau dengan orang yang mereka layani. Mereka memerlukan kepakaran di dewan pengarah mereka dan bantuan percuma atau murah dengan perakaunan, teknologi maklumat, penyelenggaraan kemudahan dan perancangan acara. Persekutuan Kebangsaan Perniagaan Bebas mengatakan bahawa anda tidak perlu merasa bersalah kerana membina potensi penjualan melalui khidmat masyarakat. Kemakmuran anda yang berterusan menjadikan anda berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk memberi pulangan lebih banyak lagi kepada masyarakat anda.