Cara Meningkatkan Jualan di Kedai Minuman Liquor

Walaupun tidak menyalahi undang-undang, iklan kedai minuman keras tidak biasa dan sering disukai dalam industri ini. Walaupun beberapa negeri memiliki dan mengendalikan lokasi peruncitan minuman keras, negeri-negeri lain membenarkan individu atau perniagaan memiliki dan mengendalikan lokasi tersebut, sementara negara mengatur aktiviti. Walau apa pun, penjualan yang semakin meningkat di kedai minuman keras anda pasti melibatkan lebih daripada sekadar memasang iklan.

1

Menjalin hubungan dengan pemilik dan penjual bar tempatan, seperti katering dan perancang perkahwinan. Gunakan hubungan ini untuk membuat pesanan minuman keras pukal biasa. Tawarkan pilihan penghantaran berdasarkan yuran pemilik perniagaan ini untuk membantu menampung pelanggan dan menjana peningkatan pendapatan.

2

Berikan pelbagai perkhidmatan, seperti penjualan loteri dan makanan ringan, bukan sekadar minuman keras. Berikan perkhidmatan yang memenuhi permintaan pelanggan anda, seperti loteri, perkhidmatan pembayaran bil dan mengisi semula minit telefon bimbit dan kad kredit pra-bayar. Pastikan anda menyediakan barang yang melengkapkan pembelian minuman keras pelanggan, seperti tonik untuk vodka.

3

Berikan layanan mesra untuk membuat orang ingin melindungi kedai minuman keras anda. Luangkan masa untuk tersenyum dan bercakap dengan setiap pelanggan, kerana kehangatan ini membantu mempromosikan pengekalan pelanggan.

4

Pastikan kedai minuman keras anda bersih, di dalam dan di luar, untuk menjadikan lokasi menarik bagi pelanggan anda.

5

Gunakan semua jam berlesen yang diluluskan sebagai waktu operasi untuk meningkatkan peluang penjualan kedai arak. Buka kedai minuman keras anda pada awal hari seperti yang dibenarkan pada lesen minuman keras anda dan tutup selewat-lewatnya yang dibenarkan.

6

Gunakan kedai minuman keras sebagai lokasi "bertemu dan menyapa" untuk mengunjungi selebriti, seperti pelakon dan novelis. Benarkan selebriti menggunakan sebilangan ruang kedai secara ringkas dan mengiklankan lawatan selebriti itu. Gunakan lalu lintas yang meningkat untuk menjual lebih banyak produk.