Strategi Penjimatan Cukai untuk Perniagaan Kecil

Semasa menjalankan perniagaan kecil, mencari jalan untuk menurunkan tanggungan cukai anda boleh menjadi perbezaan antara kejayaan dan kegagalan. Dengan berjaya menggunakan beberapa strategi penjimatan cukai, anda dapat menurunkan pendapatan bercukai syarikat anda dan mengurangkan jumlah keseluruhan cukai yang harus anda bayar untuk tahun ini.

Pelan Persaraan

Menyusun rancangan persaraan untuk pekerja anda boleh menjadi kaedah yang berkesan untuk menjimatkan wang dari cukai. Pada masa yang sama, ia membantu membahagiakan pekerja anda. Apabila anda membuat rancangan persaraan, seperti 401 (k), ini membolehkan pekerja anda membuat caruman berdasarkan pra-cukai untuk persaraan mereka. Kemudian apabila mereka menyumbang, anda juga mempunyai pilihan untuk menyumbang wang ke akaun mereka. Wang yang anda sumbangkan dapat ditolak dari pendapatan bercukai anda.

Akaun Perbelanjaan Fleksibel

Menetapkan akaun perbelanjaan yang fleksibel boleh menjadi kaedah yang berkesan untuk membantu pekerja anda memenuhi keperluan perubatan. Ia juga dapat menjimatkan wang dari cukai anda. Akaun perbelanjaan fleksibel adalah jenis akaun yang dapat digunakan untuk membayar perbelanjaan perubatan di luar saku seperti pembayaran bersama dan preskripsi. Apabila anda memasukkan wang ke dalam akaun pekerja anda, wang ini tidak dikenakan cukai gaji. Ini membantu memberi pekerja anda faedah kewangan tambahan juga.

Perbelanjaan

Penting untuk mengkaji keadaan cukai anda sepanjang tahun supaya anda mempunyai idea mengenai potongan apa yang akan ada. Apabila anda menanggung perbelanjaan perniagaan yang sah, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri membolehkan anda memotong perbelanjaan ini dari pendapatan bercukai anda. Sekiranya menjelang akhir tahun, anda mungkin ingin menambah jumlah perbelanjaan yang anda miliki sehingga mereka dapat mengimbangi sebahagian pendapatan yang anda hasilkan untuk tahun ini.

Amal

Apabila anda perlu mengurangkan jumlah pendapatan kena cukai yang anda miliki sepanjang tahun ini, membuat sumbangan kepada badan amal dapat menjadi alat yang berkesan. Memberi wang kepada organisasi bukan untung, seperti gereja atau badan amal, membantu masyarakat dan memberi anda potongan cukai. Badan amal itu harus memberi anda resit atau pernyataan pada akhir tahun yang menunjukkan berapa banyak sumbangan yang anda buat sehingga jumlahnya dapat dibuktikan.