Adakah Pahlawan HTC Mempunyai Slot SIM?

Telefon pintar dengan kad SIM menggunakan kad untuk menyambung ke rangkaian yang menghidupkan telefon. Mereka juga dapat menyimpan maklumat seperti kenalan buku alamat pada kad, menjadikannya lebih mudah untuk menukar telefon dan menyimpan data. HTC Hero hadir dalam dua model yang beroperasi pada pembawa berbeza; salah satu model mempunyai slot SIM, yang membolehkannya beroperasi di rangkaian GSM.

Model Wira HTC

HTC Hero hadir dalam model GSM dan CDMA sehingga boleh beroperasi pada pembawa dengan protokol tanpa wayar yang berbeza. Pembawa yang menjalankan rangkaian CDMA tidak akan menjual atau mengaktifkan telefon yang memerlukan kad SIM; untuk menggunakan Hero di rangkaian CDMA, anda boleh membeli Hero yang dijual melalui pembawa anda. Beberapa model Pahlawan boleh beroperasi di rangkaian CDMA, tetapi masih mempunyai slot kad SIM ketika anda melancong ke luar negara. Untuk rangkaian GSM, bagaimanapun, diperlukan versi SIM.

Slot SIM

Untuk mengakses kad SIM, pegang telefon dengan depan menghadap ke bawah dan huruf HTC terbalik. Tekan dengan kuat pada penutup belakang untuk melepaskannya, kemudian keluarkan baterinya. Kad SIM harus dimasukkan ke dalam slot di bawah bateri dengan sudut yang dikeluarkan memasuki peranti terlebih dahulu dan bahagian emas kad menghadap ke bawah. Apabila sudah masuk, masukkan semula bateri dan ganti penutupnya.

Gunakan

Setelah memasukkan kad SIM, telefon akan mula beroperasi secara automatik pada rangkaian GSM yang diaktifkan pada kad tersebut. Rangkaian yang anda gunakan sebelumnya tidak akan lagi melayani telefon sehingga kad SIM dikeluarkan. Sekiranya anda merancang untuk pergi ke negara lain atau ke kawasan di mana anda tidak mempunyai perkhidmatan dan ingin membeli kad SIM, hubungi pembekal serantau.

Tetapan

Di beberapa negara, kedua-dua jenis rangkaian digunakan dan anda mungkin perlu memilih satu jenis. Akses "Tetapan", kemudian pilih "Wayarles & Rangkaian." Ketik "Rangkaian Mudah Alih" dan kemudian "Rangkaian Pilihan." Pada skrin itu, anda boleh memilih sama ada anda mahu Wira anda menyambung ke rangkaian GSM atau CDMA. Perlu diingat bahawa anda mesti mengaktifkan perkhidmatan CDMA melalui penyedia dengan memanggil atau membawa telefon ke sana.