Tempat Cari Templat Blogger Percuma

Blog memainkan peranan penting dalam meningkatkan kehadiran perniagaan anda dalam talian. Selain berfungsi sebagai jalan keluar untuk acara dan promosi terkini syarikat anda, blog anda sentiasa memberi kata kunci baru kepada mesin pencari, yang seterusnya mengoptimumkan lalu lintas Web anda. Dengan perkhidmatan Blogger percuma Google, anda boleh membuat blog peribadi dan perniagaan tanpa pengetahuan mengenai pengekodan atau reka bentuk Web melalui penggunaan templat. Setelah mendaftar ke Blogger, anda tidak akan sukar mencari templat ini.

Lurus Dari Sumber

Blogger sendiri menawarkan pilihan templat blog percuma, yang disajikan beberapa saat setelah anda masuk pertama kali. Setelah anda log masuk ke Blogger dengan akaun Google perniagaan anda, klik butang "Blog Baru" untuk melancarkan tetingkap baru. Di tetingkap ini, anda boleh memasukkan tajuk blog dan alamat Web. Di sini, Blogger menawarkan tujuh gaya templat asas seperti "Simple", "Ethereal" dan "Window Gambar". Setelah anda membuat blog anda, pilih pilihan "Template" dari menu drop-down untuk memilih dari pelbagai templat tertentu dalam kategori gaya ini. Sehingga 2013, Blogger menawarkan lebih daripada 30 templat blog siap pakai untuk dipilih.

Tweak Templat

Sekiranya anda menggunakan salah satu templat percuma Blogger dan anda ingin mengubah reka bentuknya tetapi anda tidak tahu bagaimana cara memprogramnya, gunakan Pereka Templat Blogger laman web ini. Dengan alat ini, anda dapat menyesuaikan rupa templat dengan antara muka titik-dan-klik yang mudah. Untuk melancarkan Template Designer, arahkan kursor ke templat dan klik "Customize." Gunakan Template Designer untuk memilih warna latar belakang gambar atau gambar, menerapkan tema warna, mengubah susun atur blog anda dan menyesuaikan lebar lajurnya.

Pilihan Dalam Talian

Sekiranya templat bawaan Blogger tidak sesuai dengan keinginan anda, banyak pereka dan pengaturcara Web yang rajin menawarkan templat percuma untuk laman Blogger anda. Laman web seperti BTemplates dan Deluxe Templates, antara lain, menganjurkan ribuan templat buatan pengguna untuk dimuat turun tanpa sebarang kos. Laman web ini menawarkan pangkalan data yang dapat dicari dan mengatur templat mengikut gaya, jumlah lajur, warna dan ciri lain. Setiap laman web juga menyediakan arahan untuk memasang templat. Sekiranya anda menggunakan salah satu templat percuma ini, periksa hak penggunaan yang ditentukan oleh pencipta templat tersebut untuk memastikan selamat digunakan untuk tujuan perniagaan.

Laluan Profesional

Selain mendukung templat, Blogger juga mendukung penyuntingan melalui bahasa pengaturcaraan CSS dan HTML. Tidak seperti templat, pengekodan khas blog anda memberi anda reka bentuk yang benar-benar unik dan biasanya lebih kompleks. Sudah tentu, mempekerjakan pereka profesional untuk membuat kod blog anda untuk anda berharga - bergantung pada syarikat reka bentuk Web, harga 2013 berkisar antara $ 450 hingga $ 4,000 untuk persediaan awal, dan pereka mengenakan bayaran tambahan untuk penyelenggaraan berterusan. Dalam beberapa kes, pereka ini dapat membuat templat khusus untuk anda, yang memungkinkan anda mengedit templat sesuka hati setelah persediaan awal.