Cara Memasukkan Pemain Audio di Blogger

Google menjadikannya sangat senang untuk menghiburkan dan memberitahu pelanggan dan bakal pelanggan yang mengunjungi blog perniagaan anda di Blogger. Cukup masukkan coretan kod HTML ke dalam salah satu catatan blog anda untuk menambahkan pemain audio yang lengkap. Anda boleh memainkan persembahan penjualan, keterangan produk atau kandungan audio lain yang dikehendaki. Tidak perlu mengetahui bagaimana menulis kod HTML; anda boleh memasukkan pemain audio ke Blogger dengan beberapa pengeditan pantas.

1

Daftar untuk mendapatkan akaun percuma di perkhidmatan yang membolehkan anda memuat naik fail audio dan memautkannya dari Blogger. Laman web yang mungkin termasuk FileDen, OpenDrive dan Kiwi6 (pautan dalam Sumber). Setelah memuat naik fail audio anda ke salah satu laman web ini, salin URL yang disediakan oleh laman web ini - anda memerlukan URL ini untuk membuat pemutar audio anda. Sekiranya anda mempunyai pelayan Web anda sendiri, anda boleh memuat naik fail di sana dan menyalin URL fail tersebut.

2

Arahkan ke halaman Blogger anda dan log masuk ke akaun anda jika anda belum masuk. Klik butang "Buat Posting Baru" di sebelah blog yang ingin anda kemas kini.

3

Klik "HTML" dan taipkan beberapa kata, seperti "Dengarkan persembahan kami," di kotak penyuntingan. Tekan "Enter" untuk menambah baris kosong selepas teks anda.

4

Tampal kod berikut ke dalam kotak penyuntingan:

Ganti "AUDIO_FILE_URL" dengan URL ke fail audio yang anda muat naik.

5

Klik "Terbitkan" untuk kembali ke laman blog utama yang memaparkan nama blog anda. Gerakkan tetikus anda ke atas blog yang anda kemas kini dan klik "Lihat" untuk memunculkan blog. Anda akan melihat teks yang anda taip di atas pemain audio baru anda. Klik butang "Main" untuk memainkan audio.