Cara Mengetik Teks Lebih Semasa Menyunting di Corel WordPerfect

Seperti aplikasi pemprosesan kata lain, Corel WordPerfect membolehkan anda menyusun surat, resume, memo dan dokumen lain untuk perniagaan kecil anda dan juga untuk penggunaan peribadi. Aplikasi ini juga membolehkan anda mengedit dokumen yang dibuat sebelumnya dan yang baru disimpan. Semasa memasukkan teks ke dalam perenggan atau baris teks yang ada, secara lalai, teks baru bergerak ke kanan. Ciri "penaip" WordPerfect membolehkan anda memasukkan teks ke atas teks yang ada, yang sangat sesuai untuk menghilangkan kata-kata yang tidak betul atau tidak lagi dikehendaki dalam surat, memo atau dokumen lain.

1

Klik "Fail" dan "Buka", kemudian arahkan ke dokumen yang ingin diedit, jika dokumen tersebut belum dibuka. Klik dua kali nama fail untuk membuka dokumen.

2

Letakkan kursor anda di hadapan ayat atau perkataan yang ingin anda taipkan. Tekan kekunci "Masukkan" pada papan kekunci anda untuk mengaktifkan ciri jenis WordPerfect. Perkataan "Typeover" muncul di bar status aplikasi di bahagian bawah skrin anda.

3

Mulailah mengetik untuk menggantikan kata-kata yang ada, kemudian klik "File" dan "Save" untuk menyimpan dokumen.

4

Tekan kekunci "Masukkan" sekali lagi untuk menyahaktifkan ciri jenis WordPerfect. Perkataan "Typeover" hilang dari bar status aplikasi di bahagian bawah skrin anda.