Reka Bentuk Flyer yang Baik Menggunakan Adobe Illustrator

Adobe Illustrator menawarkan anda kawalan sepenuhnya terhadap reka bentuk brosur, itulah yang anda perlukan untuk membuat brosur tampan yang akan membantu anda mencari anjing yang hilang dengan cepat, mendapatkan perniagaan baru atau menjual produk dan perkhidmatan anda. Aplikasi ini membolehkan anda membuat susun atur dengan gambar, teks, grafik dan gambar - persiapan yang betul bersamaan dengan susunan elemen ini dengan teliti akan memberikan hasil yang terbaik.

Grafik Berkualiti Tinggi yang serasi

Kumpulkan grafik untuk disertakan dalam projek flier sebelum anda mula merancang. Melakukannya adalah persiapan yang tepat untuk membuat reka bentuk yang cantik. Perlu diingat bahawa Adobe Illustrator menyokong pelbagai jenis fail tetapi tidak semua jenis fail. Bersiaplah untuk merancang pelumba yang baik dengan memilih elemen berkualiti tinggi yang serasi. Kumpulkan gambar dalam format JEPG atau TIFF serta elemen clipart dan sempadan dalam format AI atau EPS, misalnya. Oleh kerana selebaran adalah bahan bercetak, gunakan juga gambar yang tidak kurang dari 300DPI.

Ukuran Kanvas Yang Betul

Selebaran khas sesuai dengan kertas pejabat bersaiz standard. Sebelum anda mula membuat reka bentuk, tentukan ukuran kanvas yang sesuai dengan dimensi kertas yang akan anda cetak helaian. Gagal mendapatkan ukuran flyer dengan tepat boleh menjadi kejatuhan reka bentuk yang menggembirakan jika grafik dan teks jatuh di luar kawasan yang boleh dicetak flier. Menetapkan ukuran kanvas anda agar sesuai dengan dimensi kertas yang anda cetak adalah langkah pertama yang mustahak untuk membuat reka bentuk pelekap yang baik.

Susun Yang Perlu

Reka bentuk flier yang baik terdiri daripada elemen yang menyampaikan mesej dengan cara yang berani, jelas dan bermaklumat. Cara anda mengatur dan menskalakan elemen-elemen penumpang akan akhirnya menentukan kualiti hasil anda. Susun elemen grafik penerbit dengan cara yang akan menarik perhatian kepada maklumat penting, seperti nombor telefon atau harga. Sekiranya strategi reka bentuk anda memberi penekanan pada tujuan penting selebaran, sambil tetap dapat dibaca dan bergaya, itu pasti bagus.

Perhatian terhadap Perincian

Adobe Illustrator menawarkan anda kawalan terhadap perincian reka bentuk selebaran, seperti jarak antara huruf dalam tajuk yang menonjol. Memberi perhatian kepada perincian sedemikian menjadikan karya anda tidak seperti seorang amatur. Penjajaran logik gambar, teks dan grafik juga meningkatkan kualiti reka bentuk flier. Gunakan pembaris dan garis panduan Adobe Illustrator untuk memperhalusi penjajaran objek-objek ini. Perhatian terhadap perincian sedemikian menyempurnakan reka bentuk flier.