Idea Pengiklanan Televisyen

Pada zaman TV hitam dan putih dan sebelum alat kawalan jauh, ia memerlukan sedikit lebih banyak daripada jingle dan pengulangan untuk membuat iklan berjaya. Pengiklan hari ini menghabiskan berjuta-juta dolar untuk menghasilkan dan menyiarkan iklan semasa Super Bowl. Penonton moden lebih canggih. Mereka mengharapkan kualiti pengeluaran yang lebih baik dan ingin dilayan. Terdapat beberapa helah yang boleh anda gunakan untuk mengelakkan penonton mengambil alat kawalan jauh dan menukar saluran.

Pemasaran

Buat imej jenama yang boleh wujud di dalam dan di luar skrin televisyen. Karakter lelaki animasi Michelin dikembangkan untuk menjual tayar, tetapi membantu membina pengiktirafan jenama dan menjadi jurucakap syarikat. Kukuhkan jenama melalui kempen pemasaran yang menggunakan media lain, seperti radio, surat khabar dan Web.

Kedudukan

Letakkan iklan anda secara strategik apabila pasaran berpotensi anda cenderung melihatnya. Anda tidak akan mendapat nilai wang dalam dolar pengiklanan jika anda menjalankan iklan mengenai kedai pembaikan kereta semasa kartun Sabtu pagi. Manfaatkan acara dan musim yang melengkapkan produk atau perkhidmatan anda untuk menyusun barang anda di TV.

Kebaruan

Satira dan parodi dapat digunakan untuk memanfaatkan trend terkini dalam berita. Gunakan "humor tinggi", atau humor intelektual untuk menarik minat ego penonton yang berpendidikan jika mereka adalah sebahagian daripada pasaran sasaran anda. Lelucon yang baik bergantung pada garis pukulan. Gunakan elemen kejutan yang sama dalam iklan televisyen. Lakukan sesuatu yang berbeza - tunjukkan kepada calon pelanggan anda sesuatu yang belum pernah mereka lihat untuk menarik perhatian mereka.

Pengendorsan

Sokongan dan testimoni selebriti akan menarik perhatian orang ramai dan memberi kepercayaan kepada iklan anda. Sewa pemain bola sepak untuk menjual alat kuasa atau tukang masak terkenal untuk mempromosikan peralatan memasak. Menggunakan orang "biasa" yang mewakili khalayak sasaran anda adalah bentuk sokongan yang lebih halus tetapi tetap berkesan. Sekiranya anda dapat membuat penonton berhubung dengan orang di skrin TV, mereka akan lebih senang mengingat dan menggunakan produk anda.

Cari "Cangkuk"

Dapatkan perhatian pelanggan anda dengan memberi mereka alasan untuk membeli produk anda. Tawarkan sesuatu yang tidak boleh dilakukan oleh persaingan anda, seperti tawaran waktu terhad, sampel percuma, pembiayaan khas, pengambilan dan penghantaran percuma atau perundingan percuma dengan penghias dalaman. Anda tidak dapat menjangkau dari kaca televisyen dan menarik pelanggan anda - cari sesuatu yang lain yang akan membuatkan mereka memusingkan badan dan mendengar.