Cara Mengubah Alamat IP Bizhub C450

Konica Minolta Bizhub c450 menyediakan perniagaan anda dengan cara untuk mencetak, faks dan mengimbas dari satu peranti pelbagai fungsi. Alamat IP yang diberikan ke c450 anda membolehkan pengguna rangkaian memanfaatkan keupayaan ini dari desktop mereka. Sekiranya anda perlu mengubah alamat IP yang berkaitan dengan Bizhub c450 anda, anda boleh membuat perubahan ini terus dari panel kawalan peranti. Sebagai alternatif, anda boleh mengubah IP c450 anda dari komputer berangkaian menggunakan perisian PageScope Web Connection Konica Minolta.

Dari Panel Kawalan

1

Tekan kekunci "Utiliti / Kaunter" pada panel kawalan c450.

2

Tekan pilihan "Pengaturan Pentadbir" dari menu utiliti yang dipaparkan di layar.

3

Gunakan papan kekunci untuk memasukkan kata laluan pentadbir dan tekan "OK." Pilihan menu Tetapan Pentadbir muncul di layar.

4

Tekan pilihan "Pengaturan Rangkaian", dan kemudian tekan pilihan "Pengaturan TCP / IP". Tekan "Fwd" untuk maju ke halaman seterusnya.

5

Pilih cara yang diinginkan untuk menetapkan alamat IP ke Bizhub c450 anda. Memilih pilihan "Input Langsung" membolehkan anda memasukkan alamat secara manual menggunakan papan kekunci. Memilih pilihan "Auto Input" memungkinkan perangkat memperoleh alamat secara automatik menggunakan DHCP atau tetapan lain yang Anda masukkan.

6

Masukkan alamat IP atau tetapan IP yang ingin anda tetapkan ke Bizhub c450 anda.

7

Tekan "OK" untuk menyimpan tetapan baru.

8

Tekan kekunci "Utiliti / Kaunter" untuk menutup menu Tetapan Pentadbir.

Dari Sambungan Web PageScope

1

Buka penyemak imbas Web anda dan masukkan alamat IP C450 semasa di bar alamat. Tekan kekunci "Enter" untuk membuka Sambungan Web PageScope.

2

Klik "Pentadbir", masukkan kata laluan pentadbir untuk peranti dan kemudian klik butang "OK" untuk log masuk.

3

Klik tab "Rangkaian", kemudian klik menu "Pengaturan TCP / IP".

4

Pilih cara yang diinginkan untuk menetapkan alamat IP ke Bizhub c450 anda dari pilihan yang disenaraikan di bawah menu lungsur Kaedah Penetapan Alamat IP. Memilih pilihan "Pengaturan Manual" membolehkan anda memasukkan alamat secara manual. Memilih pilihan "Auto Setting" membolehkan peranti memperoleh alamat secara automatik menggunakan DHCP atau tetapan lain yang anda masukkan.

5

Masukkan alamat IP atau tetapan IP yang ingin anda tetapkan ke Bizhub c450 anda.

6

Klik "Terapkan", "OK" dan "Logout" untuk menyimpan tetapan baru dan log keluar dari Sambungan Web PageScope.