Cara Menyalin Fail Dari iPhone

Selangkah lebih maju daripada persaingan anda selalunya bermaksud bekerja berjam-jam dan menjalankan perniagaan walaupun anda tiada di pejabat. IPhone dapat membantu anda berniaga di mana sahaja dan kapan pun diperlukan, tetapi mendapatkan fail dari telefon ke komputer anda memerlukan sedikit kepakaran. Proses pemindahan iTunes tradisional hanya mengalir satu arah - dari komputer anda ke iPhone. Untuk memindahkan fail dari telefon ke komputer, anda mesti menggunakan salah satu daripada banyak program perisian pihak ketiga seperti Aiseesoft iPhone Transfer, DiskAid, iExplorer atau Xilisoft.

Pemindahan iPhone Aiseesoft

1

Muat turun dan pasang versi percubaan percuma Aiseesoft iPhone Transfer (pautan dalam Sumber). Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan proses pemasangan.

2

Lancarkan Pemindahan iPhone Aiseesoft. Sambungkan iPhone ke komputer anda menggunakan kabel USB Apple.

3

Tunggu program mengesan kandungan iPhone anda. Letakkan tanda semak di sebelah fail yang ingin anda salin ke komputer anda. Klik "Eksport Fail ke PC" untuk memindahkan fail.

DiskAid

1

Muat turun dan pasang versi percuma perisian DiskAid (pautan dalam Sumber). Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan pemasangan.

2

Lancarkan DiskAid. Sambungkan iPhone ke komputer anda dengan kabel USB Apple. Anda harus menyambungkan iPhone terus ke komputer dan bukan sambungan atau hab USB.

3

Tunggu DiskAid mengimbas iPhone anda dan memaparkan kandungannya. Sorot fail yang ingin anda pindahkan ke komputer anda. Tekan ikon "Salin ke Folder" di kiri atas tetingkap untuk memindahkan fail.

iExplorer

1

Muat turun dan pasang perisian iExplorer ke komputer anda. Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan pemasangan.

2

Lancarkan iExplorer. Sambungkan iPhone ke komputer anda dengan kabel USB Apple.

3

Keluar dan tutup iTunes apabila dibuka secara automatik. Lihat kandungan iPhone anda di tetingkap iExplorer. Pilih fail yang ingin anda pindahkan, kemudian seret dan lepaskan ke komputer.

Pemindahan iPhone Xilisoft

1

Muat turun dan pasang perisian Xilisoft iPhone Transfer. Ikuti semua arahan di skrin untuk menyelesaikan pemasangan.

2

Lancarkan Xilisoft. Sambungkan iPhone ke komputer anda dengan kabel USB Apple.

3

Tunggu Xilisoft memaparkan kandungan iPhone anda. Pilih fail yang ingin anda pindahkan. Klik butang "Salin Fail ke Komputer" di bahagian bawah senarai fail.